Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'ten Türkiye'ye örnek proje

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Valiliği tarafından yürütülen "İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere" projesi açılışında konuşan İl Planlama Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş, bu çalışmanın Bilecik'te hibe alan ilk proje olduğu söyledi.

        Bir Odanın toplantı salonunda yapılan törene Törene Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, ilçe kaymakam ve belediye başkanları, daire müdürleri ve projede yer alan kuruluşlar katıldı.

        Törende konuşan Vali Tahir Büyükakın, iklim değişikliğinin doğuracağı sonuçlara dikkat çekerek bu konuda 7'den 77'ye herkese önemli görevler düştüğünü ifade etti. Farkındalık ve duyarlılık ile bu konuda yapılacak çalışmaların iyileşme noktasında büyük önem taşıdığına vurgu yapan Vali Büyükakın sözlerine şöyle devam etti;

        "Teknolojik gelişmeler, yaşam koşullarının değişimi, sanayileşme, tüketim alışkanlıklarının değişimi ve daha pek çok nedenden ötürü iklim değişikliği ve çevre konusunda olumsuz bir takım durumlarla karşı karşıyayız. Ancak bunları önlemek hepimizin görevi. Biz dünyayı yeniden imar ederken mevcut yaşanabilir hali bozmaya hakkımız yok. Tüm canlıların ortak noktada birbirleri ile uyum içinde yaşaması için gerekenlerin ivedilikle yapılması gerekir. Bizler değerlerimizi unutmadan yaşamımızı sürdürmeliyiz. Bizim inancımız, geleneğimiz, göreneğimiz bunu gerektirir" diyerek bu konuda yapılacak tüm projelere sonsuz destek vereceğiz."

        "Bilecik'te hibe alan ilk proje"

        İl Planlama Koordinasyon Müdürü İbrahim Bektaş ise; Bilecik Valiliği tarafından yürütülen "İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere" projesinin İPA tarafından Türkiye'de iklim değişikliği geliştirme hibe programı kapsamında kabul edildiği söyleyerek, "Bu projeBilecik'te hibe alan ilk proje. Türkiye'deki iklim değişikliği projeleri arasında en fazla ortaklı projenin 'İklim Değişikliğinde Geliştirilmiş Kapasite ve Farkındalık ile Daha İyi Geleceklere' projesi. İklim değişikliği ile ilgili sorumluluğun sadece bu konunun uzmanlarının değil, herkesin sorumludur" dedi.

        Proje Koordinatörü Mehmet Yılmaz da proje hakkında sunum yaptı.

        (CKT-Y)

        15.12.2017 11:37:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler