Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Domatesin fiyatı cep yakıyor

        (Fotoğraflı)

        Murathan Yıldırım

        ESKİŞEHİR (İHA) - Yaz aylarında kilosu bir liraya kadar inen domatesin fiyatı, henüz kış tam bastırmadan bile 4 liraya kadar yükseldi.

        Kış mevsiminin başlamasıyla birlikte domates fiyatında her hafta artış gözleniyor. Yaz aylarında kilosu bir liraya kadar düşen domates, yeni yıl arefesinde, pazarlarda 4 liradan satışa sunuluyor. Marketlerde daha yüksek fiyattan tezgahlardaki yerini alan domates fiyatının daha fazla yükselmesinden endişe ediliyor.

        Fiyatların mevsim normallerinde olduğunu belirten pazarcılar, yapılan ihracatların da bu duruma zemin hazırladığını dile getirdiler. Öte yandan, fiyatların düşmesini şuan için mümkün görmeyen pazarcılar, fiyatların kısa süre içerisinde 5 lirayı da aşabileceğini aktardılar.

        Fiyatlarının pahalı olduğunu savunan vatandaşlar ise, mümkün olduğunca az domates tüketmeye çalıştıklarını vurgulayarak, farklı meyve ve sebzelere yöneldiklerini ifade ettiler.

        (MUR-Y)

        15.12.2017 12:10:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler