Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EPALA Projesi bilgilendirme toplantısı Bozüyük'te yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Hayat Boyu Öğrenme Milli Eğitim Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen EPALE National Support Services-NSS projesi başladı.

        Bilecik'in Bozüyük İlçesinde yapılan toplantıya Bilecik Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Özgün, Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Bozüyük İlçe Milli Eğitim Müdürü Halis Çelik, şube müdürleri, okul ve kurum müdürleri, öğretmenleri ve proje yetkilileri katıldı.

        Toplantıda, Avrupa Komisyonu ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, Hayat Boyu Öğrenme Milli Eğitim Genel Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen EPALE National Support Services-NSS projesi hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Projenin amacı, yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşları çevrimiçi bir platformda buluşturarak paylaşılan belge ve iyi örnek uygulamaları ile kurumların birbirinden öğrenmelerini desteklemektir. 24 ili kapsayan toplantılardan biri de Bilecik'te gerçekleşti.

        Toplantının açılışında bir konuşma yapan Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, Kısa adı EPALE olan Avrupa'daki Yetişkin Öğrenimi İçin Elektronik Platformu'nun, Avrupa'da ve Türkiye'de yetişkin eğitimi veren kurum ve kuruluşları bir platformda buluşturmayı sağlayarak, kurumların ve öğreticilerin birbirinden öğrenmelerini desteklemek ve iyi örnek uygulamalarını göstermek amacıyla çalışmalar yaptığını belirtti. Durmuş, " Platformun amacı, Avrupa'da yüksek nitelikli yetişkin eğitimini desteklemektir. Bilişim teknolojilerinde yaşanan hızlı gelişme ile birlikte insanlar arasındaki iletişimin de hızlandı. Günümüzde haberler ve bilgiler çok daha hızlı yayılmaya başladı. Böylece insan hayatında da büyük bir hız başladı. Yetişkin eğitiminde de internet ve teknolojik imkanların kullanılması büyük avantajlar sağlar. Bu konuda çağa ayak uydurmak zorundayız. İki gün sürecek olan bu toplantıda emeği geçen proje yetkililerine ve katılımcılara çok teşekkür ediyorum" dedi.

        (DA-Y)

        15.12.2017 12:38:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler