Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MÜSİAD'dan İİT'in Kudüs kararına destek

        (Fotoğraflı)

        GAZİANTEP (İHA) - Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Gaziantep Başkanı Mehmet Çelenk, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in Başkenti olarak kabul etmesine karşı bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesini değerlendirerek, "Zirve Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir" dedi.

        MÜSİAD Başkanı Mehmet Çelenk, değerlendirmesinde "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile bir araya gelen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi, Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak kabul edilmesine yönelik aldığı karar, tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Kudüs'ü, İsrail'in Başkenti olarak kabul eden ABD, bu kararıyla Filistin konusunda tarafını açıkça belli etmiş ve 'hakem' ülke olma vasfını tümüyle yitirmiştir. Bu durum karşısında, Kudüs meselesine hassasiyetle yaklaşan tüm İslam ülkelerinin, İstanbul'da düzenlenen zirveyle bir araya gelmesi, yıllarıdır umutla beklediğimiz vahdet arayışının ilk tohumları olmuştur. İİT Olağan Üstü Zirvesi ile Kudüs'ün, Filistin'i kan gölüne çeviren İsrail'in eline bırakılmayacağı gür bir sesle ifade edilmiştir. ABD'nin dünya barışını sarsan bu yaklaşımına karşı İslam ülkelerinin bir araya gelmesi, bölgesel huzurun ve adaletin sağlanması adına çok önemli bir gelişme olmuştur. Şu bilinmelidir ki zalimin zulmüne karşı, mazlumun yanında yer almamak ve yapılanlar karşısında sessiz kalmak, zulme göz yummak demektir. Kudüs'e bu zor zamanlarında destek çıkmak Müslümanların en temel görevlerinden biridir. Müslüman iş insanları olarak bizler, İİT Kongresinde alınan 'Kudüs Filistin'in Başkentidir' kararını sonuna kadar destekliyor ve var gücümüzle zalimlerin karşısında yer aldığımızı bir kez daha ifade ediyoruz" dedi.

        (OE-SD-Y)

        15.12.2017 13:03:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Gaziantep haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Gaziantep Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler