Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beslenme dostu okullara sertifika

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (IHA) - Kırıkkale'de hijyen, sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşullarıyla örnek olan 18 okula 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' verildi.

        Türkiye geneli İl Sağlık Müdürlükleri ve Milli Eğitim Müdürlüklerinin ortak çalışmalarıyla hazırlanan Beslenme Dostu Okullar Projesinin bir parçası olarak gençlere sağlıklı beslenmek için örnek teşkil edecek ortam ve imkân sunan, eğitimlerini bu yönde destekleyen okullara 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' veriliyor. Kırıkkale'den projeye başvurarak 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası' almaya hak kazanan okullara sertifikaları düzenlenen törenle teslim edildi.

        Düzenlenen törende açıklamalarda bulunan Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Dr. Feramiş Ender Güngüneş, "Ülke olarak farklı bir sağlık stratejisi ortaya koymaya karar verdik. Tabii ki bu anlamda da bizim en büyük paydaşımız İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve öğrencilerimizdir. Çünkü okul çağı bilginin becerinin öğrenmenin en hızlı geliştiği dönemdir. Sigara, temizlik, hijyen gibi sağlık ile ilgili kültürler bu yaşta başlıyor. Alışkanlıkların bu yaşlarda kazanıldığını düşünürsek, bizlerde okullarda bu alışkanlığı kazandırmak istedik. Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyorum. Çünkü kendisi göreve başladıktan sonra bizim iki önemli projemiz olan 'Beyaz Bayrak' ve 'Beslenme Dostu Okullar' projelerimize çok katkıları olmuştur. Beyaz Bayrak projesinde yüzde 50'leri geçen bir başarı sağlanmıştır ki sayıları 30'lardan almıştık. Diğer projemiz olan Beslenme Dostu Okullar Projemizde bu sene 39 başvurudan 18'i kabul edilmiştir. 'Beslenme Dostu Okul' sertifikasyon anlamında Beyaz Bayrak'ın bir üst pozisyonudur. Okul müdürlerimize de teşekkür ediyorum bu anlamda. Çünkü bizler genel şartları belirlerken, bunu uygulayan okulda müdürdür. Bizler de elimizden geldiğimizce bu görevi en iyi şekilde yapıyoruz. Gerçekten azımsanacak bir sayı değil. Sayıyı 2'den bir anda 20'ye çıkartıyoruz. Bu işin bir başlangıcıdır bu inşallah 50'lere 100'lere çıkacak" dedi.

        İnsanın yetiştirilmesinde ülkenin gelişmesinde okulların mekan olarak eğitim ortamı olarak düzgün olması için her geçen gün üstüne koyularak birçok şey yapılmasının gerektiğine dikkat çeken Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, "Tabii burada kurumlar olarak ve kendi görev alanlarımız ile alakalı yapılması gereken iyi ve odaklanmak gerekiyor. Bu görevi yaparken sadece sizin çalışmalarınızla olmayacağınızı görüyorsunuz. İşte ilimizde işbirliğine örneklerden birisi Sağlık Müdürlüğü ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılmaktadır. Hepimizin daha sağlıklı olmak ve daha eğitimli insanlar yetiştirilmesi anlamında beklentimiz var. Bu nedenle karşılıklı beklentileri birleştirip okullarımızın eğitim ortamı bakımından daha iyi hale getirildiği kadar, okullarımızda her gün 50 bin öğrencimize, 3 bin 500 öğretmenimize ve velilerimize, temizlik hijyen, beslenme gibi alanlarda en doğru eğitim ve hizmet sunulmalıdır. Bunu başarırsak meseleyi büyük ölçüde başarırız. Son yıllarda bu konularda arttırılan işbirliği gösterilen dikkat ve harcanan çaba ile önemli bir mesafe aldığımızı görüyoruz. Bugün ilimizdeki okullardan yarıdan fazlası beyaz bayrak almış ve beslenme dostu okullarda ise yoktan 18'e çıkmıştır" şeklinde konuştu.

        (MT-SLH-Y)

        15.12.2017 13:35:29 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler