Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tütüncü, Dokuma alanını inceledi

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Dokuma Parkı'na yapılacak 'Nostaljik Otomobiller Müzesi' ile 'Portakal Bahçesi' alanını inceledi.

        Dokuma Fabrikası bünyesine yapılacak 'Nostaljik Otomobiller Müzesi ile 5 bin metrekarelik portakal bahçesi alanını inceleyen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, insanların zihnini dinlendirecek güzel bir cazibe merkezini daha hayata geçireceklerini vurguladı. Dokuma Parkı'nda incelemelerde bulunan Kepez Belediye Başkanı Tütüncü, ekibi ile birlikte önce zeytin ağaçları bahçesini gezdi. Daha sonra Dokuma Parkı içinde bulunan inşaat çalışmalarını inceleyen Tütüncü, 'Nostaljik Otomobiller Müzesi'nin yapımına başlandığını kaydetti. Dokuma Parkı'nda dayanıklılığı arttırılan fabrika binalarından birinin bu müzeye ait olacağını belirten Başkan Tütüncü, "Kısa sürede buraya nostaljik araçlar müzesini kazandıracağız. Bu müze şehir hakkında bilgi edinmek isteyen ziyaretçilerin uğrayacağı, Antalyalıların da hatıralarını canlandıracak bir yer olacak. Fabrika binası etrafının portakal ağaçlarıyla süslenmeye başlanmasıyla birlikte, yaklaşık 5 dönüm alanda gezilebilir portakal bahçesi oluşturulacak" dedi. Kepezli kadınların portakal suyu, turunç reçeli ve portakallı tatlıların satışını yapabileceği bahçenin, çocuklar için de öğretici bir yanı olacağını belirten Tütüncü, "Bugünün çocukları portakal bahçelerini bilmiyor. Portakalı hiç dalında görmemiş. Portakalın nasıl yetiştiğini bilmeyen çocuklarımız var. Bunu da gösterelim istiyoruz."

        Portakal ürünleri sunulacak

        Antalya'nın portakalıyla ünlü olduğunu ve portakalla ilgili festivalinin de bulunduğunu hatırlatan Hakan Tütüncü, "Ama maalesef şehircilikte geldiğimiz noktada, portakal bahçelerini çok da göremiyoruz. Gelen turistlere bu güzelliği gösteremiyoruz. Gezinti mekanı haline getirmeye çalışıp, ciddi başarı sağladığımız Dokuma'da portakal bahçesi oluşturarak, gelenlere ruhlarını dinlendirmeyi sunmak istedik."

        (SÇ-SÇ-Y)

        15.12.2017 14:15:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler