Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kaymakam Yapıcı: "Eğitimde başarılı bir ilçeyiz"

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, "Fatsa eğitim yönünden Ordu'da kendini kanıtlayan bir ilçe oldu" dedi.

        Fatsa'daki eğitimle ilgili açıklamalarda bulunan Kaymakam Mehmet Yapıcı, "İlçemiz eğitim yönünden Ordu ilinde kendini kanıtlamış bir ilçedir. 4 tane 32 derslikli okul bizim eğitim yönünden tüm problemlerimizi çözecektir. 3 tane yeni okulumuz için ihale hazırlıkları devam ediyor. 2 tanesi 24 derslikli, 1 tanesi de 32 derslikli olmak üzere. Kış mevsiminden sonra okullarımızın inşaatı başlıyor. Anaokulumuzda yapılıyor toplamda 4 okulumuzun yapımı bittiğinde ilçemizde okullar rahatlayacak eğitim yönünden. Eğitim anlamında bina olarak bir sıkıntımız kalmayacak. Ordu ortalamasının ilçe olarak üzerindeyiz. Akademik olarak başarının ileri gitmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tekli eğitim sistemine 2019 yılında zaten geçilecek. Fatsa'daki eğitim kadrolarının çalışmalarını takdir ediyorum. Eğitimin seviyesinin yüksek olması bizlerinde gelişmişlik seviyesini yükseltecektir" dedi.

        Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin her geçen gün büyüdüğünü söyleyen Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, "Karadeniz Bölgesi'nde metropol bir şehir yok. Bunun nedeni ise sanayi ve iş alanlarının sınırlı olmasıdır. Ordu ilinde ise hiç yoktur. Kurulduğunda Fatsa Organize Sanayi Bölgemiz Türkiye'nin en küçük OSB'si idi. Fatsa OSB çok büyük bir yer değildir. Fakat bu bölgenin en büyük OSB'si Fatsa ilçesindedir. Ekonomimiz için çok önemlidir. Geliştirmek gerekiyor ve bunun için çabalarımız devam ediyor. Bu bölgenin en iyi sanayi şehri Fatsa'dır. Yatırımcılar artık Fatsa'ya biliyor ve yatırımlarını rahatlıkça yapıyorlar. Büyük sanayicilerin gelmesi için bizlerde girişimlerde bulunuyoruz. Bir yerin gelişmesi ekonomik durumdan geçer. Arkamızdaki ilçelerden göç alan bir ilçe konumundayız. Oradan gelen vatandaşlarımız sanayi bölgelerimizde çalışıyor" diye konuştu.

        Fatsa Devlet Hastanesindeki aktif uzman doktor sayısının 52 olduğunu söyleyen Yapıcı, "Bu sayı Ünye'de 46'dır. Orada olan bazı uzman doktorlar bizim devlet hastanemizde olmadığı için sanki bizde doktor sayısının az olduğu durumunu ortaya çıkarıyor. Yeni tayinlerle 5 uzman doktor geldi, Ünye ilçesine ise 1 uzman doktor geldi. Aktif doktor sayısı Fatsa ilçemizde daha fazladır" diye konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        15.12.2017 14:16:40 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler