Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Turkuaz Grubu gönüllüleri Melleç Tüneli ve viyadüğünü gezdi

        (Fotoğraflı)

        Ali Tandoğan

        MERSİN (İHA) - Mersin'in Bozyazı ilçesinde bir grup doğasever ve çevreci, yapımı devam etmekte olan Melleç Tüneli ile viyadüğünü gezdi.

        Bozyazı Turkuaz Grubu gönüllüleri, Akdeniz Sahil Yolu Projesi kapsamında Anamur-Gazipaşa arasında yapımı süren Melleç Tüneli ve viyadüğüne gezi düzenledi. Yapımı süren tünel ve viyadüğü yüzyılın projesi olarak nitelendiren Turkuaz Grubu Lideri Dr. Bahadırhan Karakoç, belirli aralıklarla çeşitli etkinlikler yaptıklarını belirterek, "Yapımı devam etmekte olan bu büyük projeyi görmek istedik. Gelecek kuşaklarımıza, 'biz bu proje gerçekleştirildiğinde buradaydık, gördük' diyebilmek için bu etkinliği düzenledik. İyi ki geldik, gördük. Anlatıldığı gibi gerçekten büyük bir proje, hayata geçtiği zaman önemini ve kıymetini daha iyi anlayacağız" dedi.

        Mersin ve Antalya illerine uzak bir mesafede olan Bozyazı için projenin daha da önem kazandığını ifade eden Karakoç, "Projenin bir kısmı yapıldığı için şu an ulaşım kısmi olarak rahatlamış durumda. Bundan birkaç yıl önce Mersin ve Antalya'ya gitmek başlı başına bir sorundu. Dolambaçlı yolları insanın başını döndürüyordu. Tarım yapan bir ilçeyiz. Ürettiğimiz sebze ve meyveleri ise ulaşım nedeniyle pazarlamada her zaman sıkıntı yaşamaktaydık. Bu proje bittiğinde eminim ki, bu sorun da ortadan kalkacak. Sebze ve meyvelerimizi zamanında sebze hallerine götürerek değerinde pazarlayabileceğiz" diye konuştu.

        Ulaşım zorluğu nedeni ile gelişmeyen turizmin de projenin bitimi ile alternatif bir sektör haline geleceğine dikkat çeken Karakoç, "Ulaşım sorunu olmayan ve doğal değerleri içinde barındıran Bozyazı ve Anamur turizmin cazibesinden yararlanacak. Gençlerimize yeni iş imkanları, yatırımcılarımıza ise yeni yatırım imkanları doğacak. Ancak bu duruma hazırlıklı olmalıyız. Şimdiden bu konularda çalışmalar başlatmalıyız, projeler üretmeliyiz. Bu konuda yerel yöneticilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza büyük görevler düşmekte" ifadelerini kullandı.

        Gönüllerince bir geçirmenin ve dev bir projenin bir parçasını görmenin mutluluğunu yaşayan grup üyeleri geziden duydukları memnuniyeti ifade ettiler. Grup üyeleri, tünelin girişindeki yola yer sofrası kurarak yemek de yedi.

        MELLEÇ VİYADÜĞÜ VE TÜNELİ

        Yüksekliği 54 metreye ulaşan viyadük, 2 adet kenar ayak ve 10 adet orta ayaktan oluşuyor. Viyadük tamamlandığında yapımı tamamlanan 3'üncü tünel de hizmete açılacak. Viyadük 3 gidiş, 3 geliş olmak üzere 6 şeritli yol olarak projelendirildi. Toplam köprü uzunluğu 410 metre ve genişliği 23 metre. Köprü yüksekliği 54 metreye ulaşıyor.

        (ALT-KYM-Y)

        15.12.2017 14:41:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler