Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Öğrencilere kural tanımayan sürücülerden korunma eğitimi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Suat Salgın

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde; İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Adil Sosyal Tüm Engelli Dostları (ASTED) Grubu tarafından öğrencilere; trafikte kural tanımayan, cadde ve sokaklarda aşırı süratli seyreden araçlardan korunabilmek için anlamlı bir eğitim verildi. Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerinin eğitim verdiği etkinlikte; ilçenin tek ana arteri olan Atatürk Caddesi üzerinde olması gereken yaya şeridi ve trafik uyarı levhalarının bulunmadığı bölgelerde de yayaların dikkat etmeleri gerekenler gözler önüne serildi.

        Ayvalık'ta 15 Eylül Ortaokulu öğrencilerine yönelik verilen eğitime; Ayvalık İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği bünyesinde görev yapan polis memuru Seyit Yıldırım'ın yanı sıra ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel ile 15 Eylül Ortaokulu Müdürü Soner Suyolcu da katıldı.

        Öğrencilere; yaya kaldırımlarından karşıdan karşıya geçerken, özellikle süratli seyreden ve kural tanımayan sürücülerin yaya geçitlerinden geçmekte olan insanlara çarpma riski olabileceği anlatıldı.

        Söz konusu trafik eğitiminde; okulların bulunduğu bölgelerde ana arter üzerinde öğrencilerin karşıdan karşıya geçebileceğine ilişkin trafik levhalarının eksikliklerinin de ifade edilmesi dikkatlerden kaçmadı.

        Uygulamalı eğitimde; yaya şeridinden geçmekte olan vatandaşlar için durması ve o yayalara yol vermesi gereken sürücülerin bu kurala uymadığı gözlendi.

        Öğrencilerin kurallara uygun bir şekilde yaya şeridinden karşıya geçerken, özellikle bazı motosikletlerin durmayıp, yaya geçidinden geçmekte olan öğrencilerin arasından yollarına devam etmeleri ise tepki topladı.

        Eğitimi veren Polis Memuru Seyit Yıldırım, kural tanımayan bu sürücülere her defasında cezai müeyyidelerin uygulandığını ancak yeterli eğitimi olmayan bu sürücülerin aynı hataları tekrarlamasının da üzücü olduğunu belirtti.

        Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ASTED'in görme engelli Genel Koordinatörü Namık Tuncel, sürücülerin yaya geçitlerinden geçmekte olan yayalara yol vermemesinin kabul edilemeyeceğine işaret ederek, "Bugün yaptığımız trafik eğitiminde; öğrencilerimiz karşıdan karşıya geçerken sürücüler yayalara yol vermesi gerekirken bunu yapmadı. Oysa araç sürücülerinin yayaların geçtiği bu şeritlerde mutlaka durması gerekiyordu. Öğrencilerin yanı sıra tekerlekli sandalyeli engellilere ve yanında küçük çocuk olan ebeveynlere de aynı şey yapıldı. Oysa mevcut yasalar kapsamında bu sürücülere bu hareketleri yüzünden cezalar yağdırılıyor. Ama cezai müeyyidelerle değil, sürücülerin bilinçlendirilmesiyle trafik kazalarında Avrupa şampiyonu olan ülkemizde bu sorunun ortadan kalkabileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

        (SS-BT)

        15.12.2017 17:08:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler