Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Mezitli Belediyesi, yıkılan evi onardı

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, her hafta geleneksel olarak düzenlediği halk gününde sıkıntısını paylaşan Nimet Kurt'un dileğini yerine getirdi. Toprak damı yıkılan ve harabe haline gelen evinin onarılmasını isteyen Kurt'un bu isteği Mezitli Belediyesi ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

        Mezitli Belediyesi, ihtiyacı olan vatandaşların da yardımına koşuyor. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ın göreve geldiği ilk günden itibaren her hafta geleneksel olarak devam eden halk günülerinden birisine katılan Nimet Kurt (71) yoğun yağışlar nedeniyle toprak damı çöken ve harabe haline dönen evinin tamiratı için yardım talebinde bulundu. Kurt'u dinleyerek gereken işlemin yapılması için talimat veren Başkan Tarhan, sorunun giderilmesini sağladı. Kısa bir sürede evin tamiratı için çalışmalara başlayan Mezitli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, evin çatısını, duvar sıvalarını, kapı ve pencerelerini değiştirdi. Daha önce toprak olan zemini de beton zemine dönüştüren ekipler, çevre düzenlemesini de yaptılar.

        Sesini duyarak anında yardımına koşan Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan'a teşekkür eden Nimet Kurt, "Her zaman böylesi yardımsever bir başkanımız olduğunu duyuyordum. Şimdi benim de yardımıma gelerek gözlerimle de görmüş oldum. Uzun süredir evim yanmıştı. Sağlık sorunlarım da vardı. Şimdi en azından başımı sokabileceğim bir evim var. Yardımsever vatandaşlarımız biraz da eşya yardımında bulunurlarsa her şeyim tamam olur" dedi.

        Halk günlerini düzenlerken asıl amaçlarının bir şekilde belediyeye ulaşamayan insanların ayağına giderek yüz yüze sorunlarını dinlemek olduğunun altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ise "Belediyelerin asıl görevi kentte yaşayan insanların mutluluğu olmalıdır. Halk günümüzde vatandaşların bu yönde bir uyarısı ile talimat vererek ekiplerimizi Nimet teyzemize yönlendirdik. Kısa sürede de evini onararak, burada yaşamaya başlamasını sağladık. Böylesi durumlarda düzenlediğimiz Halk Günleri'nin ne denli doğru bir proje olduğu ortaya çıkmaktadır" diye konuştu.

        Tarhan, halen tarım işçisi olarak çalışan Nimet Kurt'un yenilenen evinde gülerek, mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde oturmasını temenni etti.

        (KRY-Y)

        15.12.2017 17:18:48 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler