Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        "Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi" ihalesi yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Fatma Savaş İnal

        BİLECİK (İHA) - Bozüyük Belediyesi tarafından Akpınar Mahallesi'nde bulunan İnönü Savaşları Bozüyük Şehitliği'nde yapılması planlanan "Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi" için önemli bir adım daha atılarak proje ihalesi yapıldı.

        Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı'nın yapımı için yoğun bir gayret sarf ettiği ulusal çapta bir proje olan "Milli Mücadele ve İnönü Savaşları Müzesi" hem ilçe hem de bölge için tarihi değerinin yanı sıra bölge turizmi açısından da büyük önem arz ediyor. Proje ihalesinin ardından konu hakkında bilgilendirme yapan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih Bakıcı "Milli Mücadelenin dönüm noktalarından biri olan 1. ve 2. İnönü Savaşları aynı zamanda düzenli ordunun ilk zaferleri olup, sonuçları itibariyle TBMM'nin tanınmasında ve Cumhuriyet'in kurulmasına giden yolda önemli yapı taşı olmuştur. 1. ve 2. İnönü Savaşları'nın Metristepe, Gündüzbey, Akpınar, Kovalıca ve Karaağaç hattında cereyan ettiği Akpınar ve Karaağaç Şehitliği, Metristepe Zafer Anıtı'nın ilçe sınırları içerisinde olması bu projeyi ilçemize kazandırma noktasında bizlere de tarihi bir sorumluluk yüklemiştir. Milli Mücadeleyi bir bütün olarak ele alıp özelde 1.ve 2.İnönü Zaferlerinin oluşturulacak galeri ve canlandırma alanlarında hikâyeleneceği bu müze projesinin bölgenin Milli Mücadeleye olan eşsiz katkılarını ortaya çıkararak gözler önüne serecek ve yeni nesillere bu tarihi mirası tüm gerçeklik ve görselliği ile aktaracaktır" dedi.

        (FSİ-Y)

        15.12.2017 17:29:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler