Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Osmaniye'de 3 bin 905 öğrenciye afet ve deprem eğitimi verildi

        (Fotoğraflı)

        Resul Özdil

        OSMANİYE (İHA) - Osmaniye'de AFAD İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen tatbikatlar ile çök-kapan-tutun'un öğrencilerin zihninde yer edinmesi sağlanması amacıyla uzman eğitmenler tarafından 35 ortaokulda 3 bin 905 öğrenciye afetler ve deprem eğitimleri tamamlandı.

        Afete Hazır Türkiye projesinin bir kolu olan Afete Hazır Okul projesi kapsamında Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Osmaniye merkeze bağlı Ortaokullarda düzenlenen Afet Bilinci konulu eğitimler tamamlandı.

        İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün yoğun bir tempoda gerçekleştirilen eğitimlerde merkeze bağlı 35 Ortaokul ziyaret edilip, uzman eğitmenler tarafından 3905 öğrenciye afetler ve deprem hakkında bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışması yapıldı.

        Osmaniye İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 3 Uzman Eğitmen, Yardımcı Memurlar ve Arama Kurtarma Teknisyenleri tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde öğrencilere afet türleri, depremin tanımı ve oluşumu, deprem riski açısından Türkiye ve Osmaniye'de deprem öncesi alınması gereken önlemler, deprem sırasında doğru davranış şekilleri ve deprem sonrası yapılması gerekenler anlatıldı.

        Osmaniye AFAD İl Müdürü Serhat Bulut, gerçekleştirilen tatbikatlar ile, çök - kapan - tutun'un öğrencilerin zihninde yer edinmesini sağladıklarını belirterek, "Afete Hazır Türkiye projesinin yerel düzeyde yürütülmekte olan Afete Hazır Osmaniye projesi ile şu ana kadar ilimiz genelinde 17.989 kişiye ulaştık. Osmaniye' deki tüm vatandaşlarımıza ulaşmak, öncelikli hedeflerimiz arasında yer almaktadır. Öncelikle uzman eğitmen sayımızı artırarak, hedeflerimiz doğrultusunda ilk adımı attık. Daha sonra İlimiz Merkeze bağlı Ortaokullara yönelik bir program düzenleyerek, öğrenci ve öğretmenlerimizde afet bilinci oluşturmayı hedefledik; çünkü çok iyi biliyoruz ki şu anda eğitim verdiğimiz evlatlarımız ileride çok çeşitli mesleklere sahip olacakları gibi evlatlarımız arasından mimar ve inşaat mühendisleri de çıkacaktır. Aldıkları eğitimlerin bilinciyle depreme dayanıklı yapılar yapacaklarına da inanıyoruz. Yani başka deyişle; okullarda gerçekleştirilen eğitimlerle afete hazır bir toplum oluşturmanın temellerini atıyoruz. Tabi ki burada öğrencilerin ilgi ve istekleri de hiç şüphesiz bizim çalışma isteğimizi arttıran etkenlerden biri olarak yerini almaktadır" dedi.

        (RSL -

        16.12.2017 10:55:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Osmaniye haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Osmaniye Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler