Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Şehir Akademisi seminerlerinde Ortadoğu'da mezhep konuşuldu

        (Fotoğraflı)

        KAYSERİ (İHA) - Büyükşehir Belediyesi Stratejik Araştırma Merkezi (BÜSAM) bünyesindeki Şehir Akademi'de seminerler devam ediyor. Şehir Akademi'de bu hafta 'Ortadoğu'da Mezhep ve Siyaset' konusu ele alındı.

        Şehir Akademi seminerlerine bu hafta Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Mezhep Tarihi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muharrem Akoğlu katıldı.

        Tarihi Kayseri Lisesi Binası Konferans Salonu'ndaki seminere Ortadoğu denilen coğrafi alan ve Ortadoğu'nun önemi hakkında bilgi vererek başlayan Prof. Dr. Akoğlu, Ortadoğu'nun insanlığın başlangıç noktası olduğunu söyledi. Ortadoğu'nun tüm insanlık için önemli olduğunu dile getiren Akoğlu, "Yazı bu coğrafyada icat edilmiş. Ticaret bu coğrafyada başlamış. Uygarlıklar bu coğrafyada kurulmuş. Semavi dinler bu coğrafyada yayılmış. Bu coğrafyanın kültürel, siyasi ve ekonomik anlamda tarihten gelen önemi bulunmaktadır. Hangi din mensubu olursa olsun, hangi coğrafyada yaşarlarsa yaşasınlar tüm insanlar bu coğrafyadan kopamamaktadırlar. Kudüs olayı da bunu gösteriyor" diye konuştu.

        (SK)

        16.12.2017 12:19:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kayseri haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kayseri Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler