Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'in geleceğine ışık tutan ''Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyumu'' sona erdi

        - Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı;

        - "5 gün boyunca düzenlenen sempozyumda ilimizin vizyonuna ışık tutacak birçok konuyu ele aldık"

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik Belediyesi ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı işbirliğinde gerçekleştirilen Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu'nun son oturumu, birbirinden önemli konu ve konuklar ile sona erdi.

        11-15 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilen ve Bilecik'e ait birçok konunun ele alındığı Marka Değerleriyle Uluslararası Bilecik Sempozyum son oturumu Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen oturum ile sona erdi.

        Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve il protokolünün katıldığı oturumda; Türkiye Patent Enstitüsü TPE ve Marka Kurumu Sinai Mülkiyet Uzmanı Ozan Yıldız, TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca programa konuşmacı olarak katıldı.

        Belediye Başkanı Selim Yağcı'nın Bilecik ve Bilecik Belediyesi faaliyetleri ile yapılması planlanan çalışmalar hakkında bilgilerin verdiği oturum sonunda, Bilecik siyasi ve ticari hayatında önemli yer tutan kişilere plaket takdim edildi.

        "Belediye Başkanımız Selim Yağcı'ya teşekkür ediyorum"

        Sempozyumun son oturumunda konuşan eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan, şehir için yaptığı güzel çalışmalar dolayısıyla Belediye Başkanı Selim Yağcı'ya teşekkür ederek, "Öncelikle memleketim Bilecik'te olduğum duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Gerçekten kültürel açıdan şehri canlandırmak için elinden geleni yapıyor. Bu tür ve uzun süren etkinlikleri yapmak çok zor bir iş. Bilecik'te bu etkinliğin yapılmış olması şehre birçok katkıyı sağlayacaktır. Ben Bilecik'in çok önceki yılları hatırladığımda bir ara çok karamsar bir tablonun hakim olduğunu hatırlıyorum. Yani dışa göç oluyor, istihdam yeterli değil, şehir birçok konuda sönük bir hal almıştı. Ancak özellikle son 15 yılda birçok güzel çalışmanın yapılmasıyla şehrin kendine gelmesi ve tekrar ayağa kalkması çok güzel bir şey. Ben bu anlamda Belediye Başkanımız Selim Yağcı'ya yaptığı çalışmalar dolayısıyla teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

        "Birçok önemli konunun ele alındığı sempozyumda emeği geçen paydaşlara teşekkür ediyorum"

        Bilecik Valisi Tahir Büyükakın ise yaptığı konuşmada, 6 aydır Bilecik'te görev yaptığını belirterek, "Bu süre belki bir kentin kaderiyle ilgili konuşmak için kısa ama yaptığım değerlendirmelerle bazı kanaatler oluşturdum. Üzerinde çalışılarak belirli bir noktaya geleceğini düşündüğüm çalışmalarım var. Benim burada dikkatimi çeken en önemli konulardan biri Söğüt. Söğüt ruhu aslında bizi biz yapan ruh. Yeniden nasıl bir değer olarak dünyaya tanıtılabilir, onun üzerinde durmak lazım. Üzerinde çalıştığımız fikir şu; Önümüzdeki dönemde bununla ilgili değerlendirme yapma imkanlarımız olacaktır, Söğüt'te bir Toy toplanıyor. Bu Toy zamanında karar alıcıların, beyliklerin bir araya gelip beyliklerinin kaderleri ile ilgili bazı ortak kararlar alarak sonrasında uygulamasını takip ettikleri bir yapı. Bu Toy'a benzer bir yapılanma yeniden yapılabilir. Davos'ta biliyorsunuz siyasi liderler, politika yapıcılar toplanarak dünyanın mevcut durumunu değerlendirerek, geleceğe dair kararlar alırlar. Söğüt aslında bu tür toplantılara ev sahipliği yapmış ve sonrasında Cihan İmparatorluğu kurulmuş. Benzer bir yapı yeniden tasarlanabilir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ortak teması insana ait olan tüm değerlerin gündeme alındığı, insana dair her ne varsa konuşulduğu Toy'lar yapılabilir. Ben bu duygu ve düşüncelerle böyle önemli bir organizasyonu düzenledikleri için başta Belediye Başkanımız Selim Yağcı ve bütün paydaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

        "5 gün boyunca düzenlenen sempozyumda ilimizin vizyonuna ışık tutacak birçok konuyu ele aldık"

        Oturumun moderatörlüğünü yapan Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ise yaptığı konuşmada; 5 gün boyunca Bilecik'te çok önemli bir buluşmanın gerçekleştirildiğini ifade etti. Yağcı, "Bilecik Belediye Başkanlığı olarak ,şehrimiz ve şehrimizin her köşesinin bizlere emanet olduğunu biliyoruz. 2004 yılında göreve geldiğimizde, bayrağı büyüklerimizden emanet aldığımız günden bu yana şehrimizi en iyi yerlere getirme gayretindeyiz. Bizler, dünden çok daha iyi bir konumda olduğumuzu biliyoruz. Ancak günümüz şehirlerinin bir yarış içinde olduğu dünyamızda yarın daha iyi olmak için var gücümüzle çalışmamız gerektiğini de biliyoruz. İşte Bilecik'imizi bu zamana kadar yaptığımız çalışmalarda şehircilik anlamında gerçekten zaruretleri yerine getirme gayretinde olduk. Bugün baktığımız Bilecik, TÜİK verilerine göre, insani kalkınma endeksine göre; Ankara, İstanbul ve Kocaeli'den sonra Bilecik, 4'üncü sırada yer almakta. Yine yaşanabilir şehirler kategorisinde Bilecik mutlu şehirler arasında yer alıyor. Yine Bilecik, biyoçeşitlilik açısından birçok şehir hatta birçok dünya ülkesinden daha zengin bir yapıda. Bizler daha önce ilimizin değerlerini tespit etme ve buna göre kararlar alma adına birçok arama toplantıları yaptık. Bu tür organizasyonları, şehrimizin değerlerini tekrar hatırlama ve buna ilişkin yapmamız gerekenleri bir an önce yapmak için gerçekleştiriyoruz. Bu tespit edilen noktaları bir de uzmanlar aracılığıyla ele almak ve potansiyeli nedir diye ele almak istiyoruz. Bu çerçevede 5 gün boyunca gerçekten birçok önemli konuyu ele aldık ve birbirinden değerli ismi şehrimizde ağırladık. Ben bu anlamda böyle anlamlı ve önemli bir organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği olan başta çalışma arkadaşlarım ve bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Bizleri, bu anlamlı günümüzde yalnız bırakmayan Başbakan Yardımcımız Yalçın Akdoğan'a teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür buluşmalarda şehrimiz için faydalı sonuçlar elde edeceğimize inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

        Konuşmaların ardından, Türkiye Patent Enstitüsü TPE ve Marka Kurumu Sinai Mülkiyet Uzmanı Ozan Yıldız ve TSE Eskişehir Belgelendirme Müdürü İsmail Kaynarca da Sanayi Mülkiyeti ve Şehir Markalaşması konularında bilgiler aktardı.

        5 gün boyunca birçok konuya ev sahipliği yapan Marka Değerleriyle Bilecik Sempozyumu, Bilecik siyasi ve ticari hayatında başarı elde etmiş ve etmekte olan emektar kişilere verilen plaket töreni ile sona erdi.

        (DA-Y)

        16.12.2017 12:25:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler