Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Rektör Prof. Dr. Bağlı, Çat beldesini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Coşkun Sağlamdin

        NEVŞEHİR (İHA) - Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı, doğal ve kültürel güzellikleri içerisinde barından Nevşehir merkeze bağlı Çat beldesini ziyaret etti.

        Rektör Prof. Dr. Mazhar Bağlı beraberinde Rektör Danışmanı ve Genel Sekreter Doç. Dr. Abdulkadir Uzunöz ile birlikte Nevşehir merkez bağlı Çat Belde Belediye Başkanı Kamil Duru'yu makamında ziyaret etti. Başkan Duru ile bir süre görüşen Rektör Bağlı, kendilerinden Çat'ın sahip olduğu doğal ve kültürel zenginlikleri hakkında bilgi aldı. Rektör Bağlı daha sonra Başkan Kamil Duru eşliğinde beldede bulunan Çat Vadisi'ne geçti. Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapan ve içerisinde güvercinlik, manastır, kilisenin yer aldığı milyonlarca yıllık zarif volkanik kayaçlarla kaplı vadiyi gezerek incelemelerde bulundu.

        Rektör Bağlı, Belediye Başkanı Duru'ya eşsiz doğal ve kültürel zenginlikleri içerisinde barındıran ve mükemmel bir yürüyüş alanı da olan Çat Vadisi ile beldenin turizm açısından hak ettiği değere kavuşması için yapılacak her türlü çalışmaya Üniversite olarak katkı vermeye hazır olduklarını ifade etti.

        (COŞ-SK)

        16.12.2017 12:37:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Nevşehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Nevşehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler