Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Zonguldak'ta sağlıkçılara yangın tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        Barış Doğan

        ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü tarafından binaların yangından korunması hakkında yönetmelikler kapsamında Sağlık Müdürlüğü Sivil Savunma Uzmanlığı tarafından organize edilen yangın tatbikatında sağlıkçılara teorik ve uygulamalı olarak yangın tatbikatı yaptırıldı.

        Müdürlük bahçesinde düzenlenen yangın tatbikatında Müdürlük Sivil Savunma Uzmanı Aysel Baysal tarafından yangın söndürmede kullanılan malzemeler hakkında bilgiler verilmiş olup, deney kazanı içinde ateş yakılarak çalışanlara yangın söndürme cihazları ile ateşin söndürülmesi işlemi yaptırılmıştır. Bu nedenle herhangi bir yangın başlangıcında cihazların piminin çekilerek tereddüt etmeden yangına müdahale etmenin önemi anlatıldı.

        İl Sağlık Müdürü Uzman Dr. Ertuğrul Güner ise yapılan tatbikatla ilgili şöyle dedi. "Her yıl bu tatbikatların çalışanlarımızın katılımlarıyla yapılarak yangının çalışırken ve günlük hayatımızda büyük bir tehlike olduğunu hatırlatılıp, konunun ciddiyeti çalışanlarımıza yangın söndürme cihazlarının kullanımının yangın anında heyecanlanmadan nasıl kullanılacağı teker, teker öğretilerek hazırlıklı olmaları sağlanmaktadır" dedi.

        (BD-SÖ-Y)

        16.12.2017 12:49:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler