Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UMKE temel eğitimi sona erdi

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'te, "UMKE Temel Eğitimi ve Sertifikasyon Programı" sona erdi.

        Kilis'te, Sınırın Suriye tarafında ve kent genelinde meydana gelebilecek olumsuzluklara anında müdahale edebilmek amacıyla "UMKE Temel Eğitimi ve Sertifikasyon Programı" düzenlendi.

        Türkiye sınırına göç eden sığınmacıların da adeta "kurtuluş meleği" olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), Adana Bölge Koordinatörlüğünce görevlendirilen alanında uzman 11 eğiticiyle Kilis Devlet Hastanesinde 3 gün süren teorik eğitimin ardından Resul Osman Dağı'nda kampa girdi. UMKE ekibi, burada yaşam desteği etabı, triyaj, enkaz ve trafik kazalarında kurtarma gibi bir çok eğitimin ardından hazırlıklarını tamamlayarak tatbikat yaptı.

        Tatbikatta ekipler, senaryo gereği bölgede meydana gelen patlama sonrası mahsur kalan yaralıları kurtarma, deprem anında göçük altındaki yaralıya müdahale ve trafik kazalarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara gerçekte kullanılan tıbbi aletlerle müdahale etti.

        Eğitim ve tatbikat sonrası Sertifika dağıtım törenine yapıldı. Sertifika törenine bir konuşma yapan, Kilis İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Metin Demir katılımcılara teşekkür ederek, "Dilerim ki inşallah sizlere ihtiyaç duyulmaz. Ama bir ihtiyaç halinde sizler her daim hazır olarak bekleyeceksiniz" dedi.

        Eğitimi veren Mersin, Adana, Osmaniye ve Hatay ekiplerinde emeklerinden dolayı teşekkür belgesi verildi.

        (MAD-LO-Y)

        16.12.2017 13:15:57 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler