Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Besiciler devletten destek istiyor

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Altay

        ORDU (İHA) - Ordu Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Mehmet Şükrü Gülmez, devletin besicilere destek vermesi gerektiğini söyledi.

        Mehmet Şükrü Gülmez yaptığı açıklamada, "Vatandaşlarımızın ucuz et yemesi herkesi sevindirir. Hayvancılık yapan her çiftçiye destek verilmesi gerekir. Bizler de vatandaşlarımıza ucuz et vermek isteriz fakat maliyetler yüksek olunca bunu yapamıyoruz. Tabii şu an besici arkadaşlarımız zararda. Önümüzdeki yıl böyle giderse fiyatlar buna bağlı olarak daha yüksek olur. Taşıma su ile değirmen dönmez. İthal et ile nereye kadar olacak. Önemli olan bizleri destekleyip vatandaşlara uygun et vermemiz. Gün geçtikçe pahalılaşan yem fiyatları bizleri de yıldırıyor. Artık eskisi gibi hayvancılıkla uğraşan çok fazla kimse yok. İnsanlarımız hazıra alıştı ve daha ucuza geliyor ona göre maliyetler. Büyük marketler ucuz et satıyor fakat halkımız yerel et ile ithal et arasındaki 6-7 TL farkı düşünmüyor. Yerel etleri tercih ediyorlar. Besiciler olarak artık ileriye yönelik plan yapamıyoruz. Devletimizden bizlere destek olmasını istiyoruz. Şu an için ithal etin fiyatı 30 ile 32 TL arasında, yerli et ise 36-40 TL arasında değişiyor" dedi.

        "Et borsası kurulmalı"

        Türkiye'de et için bir borsa kurulmasının gerektiğini belirten Gülmez, "Her ilde borsa olması gerekiyor. Bu borsalar sayesinde birlik ve beraberlik içinde ticaret gerçekleşir. Bu sayede vatandaşlarda hayvancılığa yatırım yapar ve istihdam bu sayede artar. Herkes bu sayede maddi durumuna göre yatırımını yapar" şeklinde konuştu.

        (AA-SLH-Y)

        16.12.2017 13:21:32 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ordu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ordu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler