Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dalyan'da yeni yıl pazarı

        (Fotoğraflı)

        Cihat Cura

        MUĞLA (İHA) - Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesinde kurulan "Geleneksel Dalyan Yeni Yıl Pazarı" renkli görüntülere sahne oldu.

        Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneğince, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ile Ortaca Belediyesinin katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan pazarda yaklaşık 250 stant yer aldı.

        Pazara, Dalyan ve Ortaca'nın yanı sıra Fethiye, Göcek, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman ile Aydın'dan yerli ve yabancı vatandaşlar ilgi gösterdi. Etkinliğe katılan çocuklar Noel Baba ile fotoğraf çektirme imkanı bulurken, çeşitli animasyon gösterileri ziyaretçilerin beğenisini kazandı.

        Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik'te pazarı ziyaret ederek, stantları gezdi.

        Dalyan nüfusunun yüzde 10'unu yabancı uyruklu vatandaşların oluşturduğunu dile getiren Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Sezgin Yiğit, bu tarz etkinliklerin kültürlerin kaynaşmasına katkı sağladığını söyledi.

        Yiğit; "Fethiye, Göcek, Marmaris, Köyceğiz, Dalaman'ın yanı sıra Aydın'dan katılım var. Yerli ve yabancı vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılaştık. Adeta bir kültür birleşmesi yaşandı. Bu tür organizasyonlar ile Dalyan'ın tanıtımını sezonun dışına çıkararak, bölgedeki esnaflarımıza destek olmak. Katılımın çok güzel olması bizi de mutlu etti. Pazarda yabancı vatandaşlar kendi kültürlerinin ürünlerini sergiledi, yöremizin insanı da kendi kültürümüzün ürünlerini pazara taşıdı. Organizasyona desteklerini esirgemeyen başta Valiliğimiz, Muğla Ticaret ve Sanayi Odamız, Ortaca Belediye Başkanlığı, DALKO ve tekne kooperatifimize teşekkür ediyorum. Her yıl üstüne koyarak etkinliklerimizi yapmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Yiğit, etkinliğin Dalyan Kefal Balığı Festivali ile devam edeceğini de sözlerine ekledi.

        (CC-MB-Y)

        16.12.2017 16:06:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Muğla haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Muğla Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler