Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MAGİDER 'Manisa Tatlısı' için kolları sıvadı

        (Fotoğraflı)

        Aykut Yeniçağ

        MANİSA (İHA) - Manisa'nın Sultani üzümünün değerlenmesi ve Manisa yöresine has bir tatlının sofralarda yerini alması amacıyla yola çıkan Manisa Girişimciler Derneği (MAGİDER) Kadın Kolları, Manisa Sultani üzümden çıkmış 3 yeni tatlı yaptı.

        MAGİDER Kadın Kolları, Manisa Sultani üzümün değer kazanması ve Manisa'nın kendi yöresine has tatlıların sofralarda yerini alması amacıyla 3 yeni tatlı geliştirdi. Şeker kullanmadan tamamen üzüm ve pekmezden yapılan 3 tatlı için patent girişimlerinde bulunacak olan MAGİDER Kadın Kolları Manisa Gülcemal Kebap Salonunda tatlıların tanıtım toplantısını gerçekleştirdi. Manisa kebabının yanında Manisa tatlısının da çok yakışacağını söyleyen MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, "Bundan sonra artık Manisa'da diğer tatlılar yenmeyecek. Bundan eminim. Çünkü çok güzel olmuş. Sadece Manisa'nın yöresel tatlısı ve tamamen tahin, pekmez ve üzümden yapılmış olan bu tatlıları göreceğiz. Burada yine bunun gelirini de eğitim seminerlerin ve kamu yararına yapacağımız faaliyetlerin giderlerinde kullanılacak" dedi.

        MAGİDER Kadın Kolları olarak sürekli yeni fikirler ürettiklerini ve bu fikirleri hayata geçirdiklerini söyleyen MAGİDER Kadın Kollar Başkanı Işıl Palabıyık Yılmaz, "Kadınlar kollarımız çok iyi ilerliyor. Burcu hanıma çok teşekkür ediyorum. Sürekli yeni fikirleri var. Bunu da hayata geçiriyor. Burcu hanımın en çok emeği geçti" ifadelerini kullandı.

        Manisa tatlısının fikrini ortaya atan ve uygulayan Kadın Kolları Üyesi Burcu Öztürk ise, "Manisa'ya özgü özellikle tatlı formunda bir şeyler yapmak istiyorduk. Hep Mesir macunu yeniyor. Üzümden ne yapabilir diye bir beyin fırtınası yaptık. Bir kaç denemeden sonra ortaya çok güzel şeyler çıktı. Hamur tatlımız var. İçi tamamen üzüm ve ceviz. Bunu restoranlarda sunulmasını düşünüyoruz. Çikolata formunda olan kafelerde satışını düşündüğümüz tarzda tatlılarımız var. Hiç bir şekilde şeker kullanılmadan sadece üzüm ve pekmez kullanılarak yapıldılar. Yendiğinde üzüm tadı alınıyor. Şerbetli tatlımızda da içinde üzümümüz var. Lokantalarda istenmeye şimdiden başlandı" diye konuştu.

        Henüz patentinin alınma aşamasında olan Manisa tatlısının isminin ise MAGİDER Manisa Tatlısı şeklinde olması düşünülüyor.

        Tanıtım toplantısına MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, MAGİDER Kadın Kolları Başkanı Işıl Palabıyık Yılmaz ile üyeler Burcu Öztürk, Sedef Karcı Yıldırım, Filiz Tuğçe Ayrancı ve Esra Ülkü katıldı.

        (AY-Y)

        16.12.2017 16:41:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler