Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya'da öğrenim gören yabancı öğrenciler buluştu

        (Fotoğraflı)

        KONYA (İHA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'da öğrenim gören uluslararası öğrencileri bir araya getirdi.

        Kalehan-Ecdat Bahçesi'nde düzenlenen ve 45 ülkeden yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Sami Şahin, farklı ülkelerden gelip Konya'da öğrenim gören binlerce öğrenciyle sık sık bir araya geldiklerini belirterek, öğrencilerin gittikleri ülkelerde kardeşlik köprüsü kuracağını söyledi.

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de Konya'da öğrenim gören bütün uluslararası öğrencileri ülkelerinin ve ailelerinin birer emaneti olarak gördüklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi'nin onlara sahipleniyor olmasının verilen değerin ayrı bir göstergesi olduğunu söyledi. Rektör Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'e ve uluslararası öğrencilere destek veren herkese teşekkür etti.

        Öğrenciler arasında dayanışmayı ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla yapılan programda öğrenciler yöresel kıyafetleriyle gelmesi renkli görüntüler oluştururken bir öğrencinin düzgün Türkçesiyle şarkı söylemesi diğer öğrencilerden alkış aldı. Öğrencilere geleneksel Konya pilavının ikram edildiği programa Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü Ercan Uslu, Genel Sekreter Yardımcısı Abdülmelik Ötegen ile daire başkanları katıldı.

        (İP-Y)

        16.12.2017 16:55:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Konya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Konya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler