Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Meclis üyeleri Mersin'de yapılan çalışmaları yerinde inceledi

        - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Hizmet Tanıtım Programı' kapsamında Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen projeleri, meclis üyeleriyle birlikte yerinde inceledi

        (Fotoğraflı)

        MERSİN (İHA) - Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Hizmet Tanıtım Programı' kapsamında Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen projeleri, meclis üyeleriyle birlikte yerinde inceledi.

        Üç gün sürecek olan 'Hizmet Tanıtım Programı'nın birinci gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan projeleri tek tek inceleyen Başkan Kocamaz ve meclis üyeleri, hizmetlerin Mersinlilere ve kente ne gibi faydalar sağladığını yerinde gördü.

        Programı hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, "Biz bir misyon ortaya koyduk ve ilk yılımızı hazırlık ve yapılanma ile geçireceğiz dedik. İlçelerdeki eksiklikleri tespit edip plan, proje, kaynak derken bir yılımızı geçirdik. Ondan sonraki üç yıl içerisinde yolsuz ve susuz yerleşim birimi kalmayacak dedik ve zaman zaman da bu hizmetler için sizlerden borçlanmaya destek istedik" dedi.

        "Ne başardıysak birlikte başardık"

        Aydıncık'ta bulunan Karaseki Mahallesi'nin su sıkıntılarını nasıl çözüme kavuşturduklarını anlatan Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iddia ediyorum ki, 30 büyükşehir belediyesi içerisinde bu kadar çeşitli ve bu kadar detaylı çalışma yapan hiçbir belediye yok. Burada ne başarıldıysa hep birlikte başardık. Her zaman söylediğim gibi direksiyonda biz varız ama burada hiçbir parti ve ilçe ayrımı yapmadan bu iş başarılabiliyorsa hep birlikte başardık. Bizler bu kentte yaşıyoruz ve bu kente hizmet etmek için bu göreve talip olmuşuz. Halkın beklentilerini de inşallah boşa çıkarmayacağız ve bu hizmetleri artırarak devam ettireceğiz" diye konuştu.

        Tesisin kapasitesi eskisinin 3 katı

        Meclis üyeleri, ilk olarak Erdemli ilçesinde yer alan, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisini inceledi. MESKİ tarafından kapasite artırımı üç katına çıkarılarak 6000 metre küp haline getirilen Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisinde, kaba ızgara, ince ızgara, kum yağ tutucu, SBR havuzu, son çökeltme havuzu ve çamur susuzlaştırma ünitesi bulunuyor.

        2018 yılının Nisan ayında bitmesi planlanan ve yüzde 40'ı tamamlanmış olan Erdemli Sebze Hali inşaatını inceleyen meclis üyelerine, halin bittiği zaman içerisinde 103 adet dükkanın yer alacağı ve 64 bin metre kare alana kurulu olduğu bilgisi verildi.

        Limonlu Katı Atık Aktarma İstasyonu 500 ton atık taşıyacak

        Erdemli ilçesinde yer alan ve kısa süre içerisinde kullanıma açılacak olan Limonlu Katı Atık Aktarma İstasyonu da meclis üyeleri tarafından yerinde incelendi. Eskiden vahşi çöp depolama alanı olan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilen istasyon tamamlandıktan sonra 500 tona yakın atık taşıyacak.

        MESKİ tarafından yapımına devam edilen ve yüzde 65'i tamamlanmış durumda olan Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi de etkinlik kapsamında yerinde incelendi. 9 milyon 760 bin TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanan tesis, Erdemli sınırları içerisinde yer alıyor ve 2018 yılının sonunda hazır hale getirilmesi planlanıyor. Tesis sayesinde, yerleşim yerlerinden toplanan atık suların arıtılarak doğaya geri kazandırılması ve mevcut altyapının geliştirilmesi amaçlanıyor.

        Tesis Akdeniz'de ikinci sırada

        Erdemli'de yer alan Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisini de yerinde gören meclis üyelerine, tesisin MBR sistemi ile çalışan ve biyolojik arıtma tesisleri içerisinde Türkiye'de dördüncü, Akdeniz'de ise ikinci sırada yer aldığı konusunda bilgi verildi. Tesisin tamamlandıktan sonra 40 bin kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Meclis üyeleri ayrıca Silifke ilçesinde yer alan, MESKİ tarafından kapasitesi iki katına çıkarılan ve 2 milyon 189 bin TL bedel ile yapımı tamamlanan Atakent Atıksu Arıtma Tesisini de yerinde inceledi. MESKİ tarafından kapasite artırımı yapılan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi 5 bin 800 metre küp atık su arıtabiliyor.

        Silifke Dosteli Market'in yakın zamanda açılacağı duyuruldu

        Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 'Her İhtiyaç Sahibine Dosteli' sloganı ile hayata geçirilen ve ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına oluşturulan Silifke Dosteli Market'i gezdi. Market kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak.

        Silifke sınırlarında yer alan ve katı atıkların enerjiye dönüştürüldüğü Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisinde de incelemelerde bulunan meclis üyeleri, 1 Ekim 2016 tarihinden beri hizmet veren, modern ve hijyenik koşullarda kesimlerin yapılabildiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Kesimhanesini yerinde inceledi.

        510 kişilik tribünlü Taşucu Stadyumu

        510 kişilik tribüne sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Taşucu Stadyumu'nda incelemelerde bulunan meclis üyeleri, drenaj sistemi, zemin sertleştirme ve çim çalışmaları tamamlanan ve mevcut standart ölçülere getirilen futbol sahasını da gezdi.

        (HSK-Y)

        16.12.2017 18:00:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Mersin haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Mersin Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler