Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitim Bir Sen'den kınama

        (Fotoğraflı)

        ANTALYA (İHA) - Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şubesi Başkanı Mustafa Çoban, iki lise öğrencisinin müdürü öldürmesinin şiddette gelinen son nokta olduğunu söyledi.

        Memur Sen Antalya İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Mustafa Çoban, İzmir'in Ödemiş İlçesi Kaymakçı Çok Programlı Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesinin şokunu yaşadıklarını, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının üzücü olduğu kadar düşündürücü olduğunu belirtti. Ayhan Kökmen'e Allahtan rahmet dileyen Çoban, "Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi, şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir. Saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir" dedi.

        Söz konusu olayın yaşandığı gün Iğdır'da da benzeri bir olay yaşandığını hatırlatan Çoban, Iğdır Merkeze bağlı MEV Anadolu Lisesinde Müdür Başyardımcısı olarak görev yapan Yücel Düzci'nin, saldırıya uğrayan öğrencilerini korumaya çalışırken, gözü dönmüş kişilerin sopalı, bıçaklı, muştalı saldırısına uğradığını, ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığını hatırlattı.

        Eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınadıklarını söyleyen Çoban, "Son dönemlerde öğretmenlerin emeğini yok sayan, itibarını örseleyen, eğitimdeki etki alanını daraltan, eğitimin aktörünü neredeyse bir figürana dönüştüren, bu mesleği her türlü haksızlığa ve saldırıya açık hâle getiren anlayış, bugün geldiğimiz noktanın sebebidir. Giderek artış gösteren, bazısı ağır yaralama bazısı da cinayetle neticelenen bu saldırılar karşısında öğretmenlerimiz kendilerini savunmasız hissetmekte, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklemektedir" diye konuştu.

        Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acısının da hala yüreklerinde olduğunu belirten Mustafa Çoban, kaygı verici boyutlara varan saldırılar nedeniyle üzüntülerinin katmerleştiğini, yetkililerin bu tarz olayların yaşanmaması için önleyici tedbirler alması gerektiğini savundu.

        (SÇ-SÇ-Y)

        17.12.2017 10:15:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Antalya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Antalya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler