Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konaklı miniklerin tiyatro keyfi

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırarak onların birer sanatsever yurttaş olmasını amaçlayan Konak Belediyesi, her hafta sonu çocuk tiyatrolarına ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Son olarak Toprak Sahne Tiyatrosunun sahnelediği 'Asterix ve Oburix Tembelliğe Karşı' adlı çocuk oyunu minik izleyicileriyle buluştu.

        Konak Belediyesi Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezindeki gösterime çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Ünlü yazar Rene Gosciny'in Asterix ve Oburix karakterlerinin tiyatro sahnesine uyarlandığı oyunda ülke çapında yapılacak olimpiyat oyunlarının Galia köylülerinin katılması anlatılıyor. Tembelix'in sihirli güç iksirine güvenerek hiç çalışmadan yarışmaları geçmesi, buna karşılık Asterix ve Oburix'in sürekli çalışarak Bilgededeix'in verdiği programı yerine getirmesi anlatılıyor. Çocuklara sahnenin büyüsünden kopmadan şarkılarla ve danslarla erdemli olmayı öğüten oyununun yönetmenliğini Serkan Baştürk yaptı. Oyuncular Dinçer Özata, Emre Öztürk, Serkan Baştürk, Onur Çatal ve Melis Ebeler başarılı ve eğlendirici performanslarıyla miniklerin büyük beğenisini topladı. Oyuna sadece minikler alınırken, gösteri boyunca anne ve babalar çocuklarını sahne kapısı önünde bekledi.

        (CA)

        17.12.2017 11:25:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler