Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yenimahalleli çocuklara ücretsiz göz taraması

        ANKARA (İHA) - Yenimahalle Belediyesi, ilçe genelinde 13 ilkokulda öğrencilere ücretsiz göz taraması yapıyor.

        Yenimahalle Belediyesi ve özel bir hastane işbirliğiyle 11 Aralık'ta başlayan göz taramasında 17 Ocak tarihine kadar 3 bine yakın çocuğun gözleri kontrolden geçecek. Uzman doktorlar ve optisyen uzman personelin görev aldığı göz taramasında göz tansiyonu, renk körlüğü, göz kusurları ve göz numaraları gibi kontroller yapılıyor. Çocuklarda göz sağlığında erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizen uzmanlar, yapılan taramalarda testi geçemeyen öğrencileri ise göz doktoruna yönlendiriyor.

        Yenimahalle'de belirli periyotlarla okullarda göz, diş gibi genel sağlık taramaları yapıldığını, öte yandan sağlık seminerleri verilerek halkın çağın vebası obezite, rahim kanseri, meme kanseri gibi hastalıklara karşı uyarıldığını anlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Sosyal belediye olarak birinci önceliğimiz halk sağlığıdır. Sağlıklı yarınları ancak sağlıklı insanlar kurabilir, bu nedenledir ki çocuklarımızın sağlığı bizim için önemli. Çocuklarımız bizlere emanet" dedi.

        (JA-Y)

        17.12.2017 11:47:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ankara haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ankara Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler