Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UMKE'den kış tatbikatı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Ulusal Medikal Kurtama Ekibi (UMKE) İzmir Başkanlığınca her yıl düzenlenen 'kış kampı' bu yıl 14 Aralık ile 16 Aralık tarihleri arasında İzmir'in Kınık ilçesine bağlı Kocaomer Mahallesinin dağlık alanında yapıldı.

        Kış kampında, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ve İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğüne bağlı 69 personel, üç gün boyunca doğal şartlarda hayatı sürdürme ve olası bir afette nasıl davranılması konusunda bilgilendirildi. Kampın son gününde Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer, UMKE ekibi ile Kınık Belediyesi Sakız Adası Sosyal Tesislerinde kahvaltı etti. Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, "UMKE ekibini bir kez daha ilçemizde ağırlamaktan mutluyuz. Doğal afetlerin ne zaman geleceği belli değil. O yüzden ulusal kurtarma ekiplerinin bu tür tatbikatlarının ne derece önemli olduğunu 1995 yılında olan Dinar depreminde doktor olarak görev yaptığım için bilmekteyim. 2015 yılından beri İzmir UMKE kış tatbikatları ilçemizde yapılıyor. Bizler Kınık Belediye Başkanlığı olarak kampın yapılabilmesi için her türlü desteği sağlıyoruz" dedi.

        (CA)

        17.12.2017 15:26:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler