Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Burhaniye'de minik öğrenciler Engelliler Merkezini ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Fatma Talay

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Faruk Kızıklı İlkokulu 4/B ve 4/C sınıfı öğrencileri, öğretmenleri Nevin Ertekin ve Mehmet Ürküt eşliğinde Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şubesini ziyaret ederek engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlarla ilgili olarak bilgi aldılar. Sordukları sorularla dernek yetkililerinin hayranlığını kazanan minik öğrenciler kendilerine yapılan ikramlardan bol bol yiyip içtiler.

        Karşılıklı soru cevap şeklinde sıcak bir sohbet ortamında geçen ziyarette, konuklarını kapıda karşılayan ve büyük bir misafirperverlik örneği gösteren Türkiye Sakatlar Derneği Burhaniye Şube Başkanı Gürsel Vardar, ziyaretten duyduğunu memnuniyeti dile getirdi. Gürsel Vardar, "Yarınlarımızın sahibi bu minik öğrencilerimizle dolu dolu sohbet ettik. Kendilerine ikramlarda bulunduk. Minik öğrencilerimize derneğimizi tanıtarak, amacı ve çalışmalarımız hakkında bilgilendirdik. Engellilerin günlük yaşamda karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları hakkında karşılıklı görüşler belirttik. Çocuklarımızın engelli arkadaşları ya da engelli büyüklerine karşı davranışlarında yapılan yanlışlar ve doğru davranış şekillerini ortaya çıkarmak amaçlı karşılıklı soru cevap şeklinde sohbet ettik. Ziyaretimize her bakımdan hazırlıklı geldikleri anlaşılan küçük öğrencilerimizden aldığımız cevaplardan sonra yarınlarımıza daha bir umutla bakar olduk" dedi.

        Dernek başkanı Gürsel Vardar'a teşekkür eden Faruk Kızıklı İlkokulu 4/B sınıf öğretmeni Nevin Ertekin de, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Yarınlarımızın sahibi bu çocuklarımızı en iyi bir şekilde yetiştirip topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Okulumuzda da engelli öğrenciler ve öğretmenlerimiz var. Çocuklarımıza engellilerle ilgili doğru davranış şekilleri kazandırmaya çalışıyoruz, yanlışlarımızı görmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bu anlamda dernek başkanımız Gürsel Vardar'ın verdiği bilgiler bizler için çok faydalı olacaktır" dedi.

        (FT-SO-Y)

        17.12.2017 16:38:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler