Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimcilerden okul müdürünün öldürülmesine tepki

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - İzmir'in Ödemiş ilçesi Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrenci tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiği olaya Tokat'ta eğitimciler tepki gösterdi.

        Tokat'ta bir araya gelen eğitimciler, sendika başkan ve üyeleri okullar kampüsünde basın açıklaması yaptı. Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Vahap Gül, eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınadıklarını ifade ederek, "Bu saldırılar geleceğimizi karartmakta, eğitim camiasını tedirgin etmekte, birçok mağduriyete neden olmaktadır. Eğitimcilere yönelik her saldırı, aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple, cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız" dedi.

        Eğitim Bir-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya ise bu tür olayları kınamaktan ziyade 'artık yeter' demek için bir araya geldiklerini ifade ederek, "Başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere tüm yetkilileri geleceğimizin baltalandığını, geleceğimizin yok edildiğini görmeleri konusunda uyarmak için buradayız. Çünkü saldırdıkları eğitimciler değil aslında bu ülkenin geleceği. Saldırıların öğretmenlerimiz değil, saldırılan Türk milletinin geleceği. Başta yetkililer olmak üzere ailelerimize ve öğrencilerimize de bir kaç sözümüz olacak. Sayın veliler sevgili öğrenciler bilin ki tüm eğitimciler sizin için var, size bir harf öğretmen için çırpınıyor. Sizin geleceğiniz için önce adam sonrada meslek sahibi olmanız için bir mum gibi eriyor. Ama bunu yaparken bu şekilde saldırılara uğramakta içimizi kanatıyor" diye konuştu.

        (Nİ-UY-AŞ-Y)

        18.12.2017 10:20:21 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler