Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Okul öğrencileri eğitim araştırmalarını TESKİ tesislerinde yaptı

        (Fotoğraflı)

        TEKİRDAĞ (İHA) - Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde özel bir koleji öğrencileri "Hidrodinamik ve Suyun Yolculuğu" hakkında yaptıkları araştırma ve çalışmalar kapsamında, kesin bilgiye ulaşmak ve uygulamalı olarak süreci incelemek ve izlemek amacıyla Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Çorlu İlçe Müdürlüğünden yardım aldı.

        Öğrencilerin ihtiyacı olan bilgiler ve uygulamalı sürecin anlatımı TESKİ Bahçelievler İçme Suyu Terfi Merkezinde gerçekleştirildi. TESKİ Çorlu İlçe Müdürü Atilla Saraç, okul öğrencilerine suyun temini ve arıtılması konusunda detaylı bilgiler verdi. Mühendis Türker Dal tarafından da arıtılan suyun, içme suyu tesislerinden son kullanıcı olan abonelere ulaştırılmasındaki süreçte yapılan işlemler detaylı olarak anlatıldı.

        İnceleme ve anlatımların sonrasında, konularını araştıran öğrencilerin soruları cevaplandı. Öğrencilerin öğretmenleri Özlem Taş, İstanbul'da düzenlenecek olan "First Lego League (FLL) 14. Türkiye Turnuvalarında" yarışacak olan öğrencilerin, bu bilgiler doğrultusunda iyi dereceler elde edeceklerini belirtti. Bilgi paylaşımında bulunulmasından dolayı İlçe Müdürü Atilla Saraç'a teşekkür ederek, eğitime verilen bu desteğin genç öğrencilere büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

        TESKİ Çorlu İlçe Müdürü Atilla Saraç da, "TESKİ olarak gece gündüz çalışarak halkımıza hizmet ediyoruz. Yaptığımız çalışmaları böylesi genç beyinlere birebir ve yakından anlatmak bizim için onurdur. Yaşam kaynağımız olan suyun önemine dikkat çekmeliyiz. Her zaman bilgi paylaşımında bulunmak için hazırız" dedi.

        (EG-MEF-Y)

        18.12.2017 12:02:41 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tekirdağ haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tekirdağ Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler