Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altay; "Taşeron düzenlemesi her kesimi mutlu etmelidir"

        (Fotoğraflı)

        ERZURUM (İHA) - Tüketici Hak Arama Derneği Genel Başkanı Nihat Altay, taşeron işçilerin kadroya alınmasında sona gelindiğini belirterek, "Taşeronla ilgili kesin çözüm, bu sistemi tamamıyla ortadan kaldırarak sağlanabilir." dedi.

        Altay, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taşerona kadro müjdesinin ardından düzenlemenin resmi olarak başladığını hatırlattı.

        Taşeron düzenlemesinin her çalışanı mutlu edecek şekilde tasarlanmadığını dile getiren Altay, şu değerlendirmede bulundu: "Merkezi yönetim kapsamındaki genel bütçeli idareler, üniversiteler, hastaneler ve üst kurullarda çalışan 450 bin kişi ve belediyelerde çalışan 400 bin kişi belediyelerin kuracağı yeni iktisadi teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecek. 4C kapsamındaki 24 bin kişi 4B kadrosuna alınacak ve mevsimlik çalışan 25 bin dolayındaki işçinin çalışma süresi de uzatılacak. Ancak düzenlemeye Kamu İktisadi Teşekkülleri'nin (KİT) dahil edilmemesi 50 bine yakın taşeron işçilerine yapılmış haksızlık ve bariz ayrımcılık olacaktır."

        Altay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in KİT'lerin rekabet ettiğini ve söz konusu taşeron düzenlemesine dahil edilmesinin yanlış olacağı açıklamasına ilişkin ise şu ifadeleri kullandı: "KİT'lerde çalışan taşeron işçiler her yönden riskli ve ağır ortamlarda çalışmaktadırlar. Taşerona kadro verilecekse öncelik bu kuruluşların olmalıdır. Taşeronla ilgili kesin çözüm bu sistemin tamamiyle ortadan kaldırarak sağlanabilir."

        Sosyal medya üzerinde birleşen KİT personellerinin kadro hakkının kendilerine verilmesini talep ettiklerini anlatan Altay, bu konuda çok sayıda KİT'lerde çalışan işçilerden şikayet aldıklarını belirtti.

        Altay, KİT'ilerin söz konusu düzenlemeye dahil edilerek 50 bin işçinin mağdur olmasının önüne geçilebileceğini vurguladı.

        (ERZ-AT-Y)

        18.12.2017 12:38:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Erzurum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Erzurum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler