Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        45 yıldır ekmeğini topraktan kazanıyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Akçay

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Hisarcık ilçesinde 45 yıldır tarımla uğraşan çiftçi Ahmet Tuncay, alın teri ile kendi yetiştirdiği organik ürünleri pazarlarda satarak geçimini sağlıyor.

        Toprağı çok sevdiğini söyleyen 57 yaşındaki çiftçi Ahmet Tuncay, "Toprakla uğraşarak bir şeyleri üretip satmak bana büyük mutluluk veriyor. Ziraatla uğraşmaya 12 yaşlarında başladım. 80 dönüm araziyi ekip kaldırıyor, 10 dönüm üzüm bağına gözüm gibi bakıyorum. Yaz mevsiminde pazarlarda meyve sebze, kışları ise yeşillik satıyorum. Tarım işinden kazandığım parayla iki oğlumu okuttum. İkisi de üniversiteyi bitirdi, biri öğretmen diğeri memur oldu. Üç katlı ev yaptırdım, traktörüm var. Yetiştirdiğimiz ürün para etmiyor diyen çiftçileri anlayamıyorum. Ürün yetiştirmede tarlayı zamanında sürer, eker, gübresini verir, çapasını yapar ve zamanında da sularsan emeğin boşa gitmez, toprak istediğini verir. Yetiştirdiğim ürünlere çocuğum gibi bakar ve hayvan gübresi kullanmaya gayret ederim. Bilinçsiz kullanılan suni gübrelerin zamanla toprağı çoraklaştırdığı bir gerçek. Organik ürünlerimi pazarda satmakta hiç zorlanmıyorum. Ürün fiyatlarının piyasa fiyatlarıyla hemen hemen aynı ve organik olması halkın tercih sebebi oluyor" diye konuştu.(MA-EFE)

        18.12.2017 12:56:44 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler