Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eskişehir'in problemlerini ve çözüm yollarını anlattı

        - Eskişehir Sanayi Odası başkan adayı Celalettin Kesikbaş;

        - "Ben yeni bir Eskişehir hayal ediyorum"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Sanayi Odasının aşkan adaylarından Celalettin Kesikbaş, düzenlediği toplantıda Eskişehir'de yaşanan problemleri ve çözüm yollarını sıraladı.

        Basın mensuplar ile bir araya gelen Celalettin Kesikbaş, Eskişehir'de ortak değerlerin kalmadığını savundu. Eskişehir'in sanayi ile büyümesinin önemine değinen Kesikbaş, "Ben yeni bir Eskişehir hayal ediyorum. Sanayi açısından bu kentin vizyonunu Eskişehir'in akademisyenleri, sanayicileri ve siyasetçilerin belirleyeceğini düşünüyorum. Ne yapacaksak hep birlikte yapacağız. 6 aylık süreçte çok net görüyorum ki, sanayiciler tek başına dönüşüm yapamaz. Bu kentin vizyonunu birlikte ortaya koyabiliriz. En büyük problem bu kentin ortak değerleri kalmamış. Bu kentin ortak değerlere ihtiyacı var. Bu ortak değerleri el birliği ile yapacağız. Üniversite kenti diyoruz, turizm kenti diyoruz. Eskişehir'in sanayi ile büyüyen bir şehir olması gerekiyor. Kenti zenginleştirecek bu. Bu kentin burjuvasında eksiklikler görüyorum. Burjuvayı sözcük anlamıyla kullanıyorum" dedi.

        "Şu ana kadar 30'un üzerinde proje anlattık"

        Eskişehir'in artık sanayiye iyice odaklanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Kesikbaş, gençlerin iş sorunu hakkında görüşlerini açıkladı. Eskişehir'e artık hizmet edilmesinin gerektiğini açıklayan Celalettin Kesikbaş, "Bu kentin tekrardan oturup düşünmesi gerek. Bu kesimin cesaretlendirilmesi gerekiyor. Ben çok net bir şey gördüm, kentte konuşulan sağdan saysanız 100 kişi, soldan saysanız 100 kişi var. Bu sayının arttırılması gerek. Buradaki sistemin içine yeni yüzlerin kazandırılması gerek. Normal insanlardan oluşan ekiple yola çıkmak istiyorum. 'Bu dönüşümün bir parçası olabilir miyim?' dedim. Mayıs ayından itibaren yola çıktık. Organize Sanayi Bölgesinde yaptığımız muhalefet karşılığında bir şeyler yapılmaya başlandı. 8 aydır her işimi bıraktım. Ekip arkadaşlarım ile gövdemizi koyduk. Bize değer verirlerse seçerler. Bu şehirde ekmek yedik. Borcumuz var ve hizmet etmemiz gerekiyor. Bu kentte potansiyel için bir çıkış yolu var. Bir çok proje açıkladık. Bu projeler bir çok ilde alınarak kullanılmış. Katkı sunduğumuza fazlasıyla inanıyorum. 6 aylık dönem içerisinde önemli gördüğüm şeyler var. Bunlardan birisi, sanayi ile büyümelidir. Yoksa yaşlı kenti olur. Eskişehir 1.7 milyar dolar civarında ihracatı var. Bu kentin mutlaka sanayiye odaklanması gerek. Bunu da en iyi biz biliriz. Bu işi biz yapıyoruz. En iyi biz tanıtırız. Projelerin ile çık diyorlar bana. Projelerimizi anlattık, şu ana kadar 30'un üzerinde proje anlattık. Diğer önemli olan kentte ara eleman sıkıntımız var. Sanayimizde ara eleman yok. Bunun için Sanayi Odası para harcamamış. Bizim yapacağımız ilk iş bu. Eskişehir'in gençlerinin iş sorunu olmamalıdır. Buna; kentin ve bizim ihtiyacımız var. Bundan diyorum ki yeni bir vizyona ihtiyaç var. Bu üç konuyu yapsak, hayır dualar alırız. Binlerce genci yetiştirebiliriz" diye konuştu.

        "Bu işin şov kısmını bende yapabilirdim"

        Yerli otomobil için bir çok şov yapıldığına dikkat çeken Kesikbaş, şunları söyledi;

        "Otomotiv ile ilgili projeye karşı çıkmak vatan hainliğidir. Bu işin şov kısmını bende yapabilirdim. Bize bir şey öğretildi, yapılacak proje için Eskişehir'in birlik olması gerekiyor. Ben Savaş Bey'e çağrıda bulundum. Bunu yapacak olan Sanayi Odasıdır. Bunu doğru şekilde yapmak lazım. Ben oradan rol çalmak gibi bir düşüncem yok. Alan olarak önerdikleri yer doğru değil. Hasanbey Lojistik alanı doğru yerdir. Üretimi yapıp oradan raylı sisteme yükleyip ürettikleriniz aracı istediğiniz yere gönderebilirsiniz. Termik Santral konusuna gelecek olursak, olmamalı. Bu, Eskişehir dibinde olmamalı. Devlet diyorsa enerjimi çeşitlendirmem gerekiyor diye, insanlara daha az zarar verecek çevrede olması gerek. Her kömürün olduğu yere santral yapılması gerekmiyor."

        (MSY-Y)

        18.12.2017 14:11:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler