Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gördes'in mahallelerinde altyapı dönüşümü

        - Yeniköy'de dere taşkınlarına önlem

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü 154 Mahalle Projesi kapsamında Gördes'in 8 mahallesinde altyapı dönüşümü için başlattığı çalışmalarına hızla devam ediyor. Öte yandan MASKİ Genel Müdürlüğü, Gölmarmara Yeniköy Mahallesi'nden gelen dere temizlik talebi üzerine harekete geçerek mahallede çalışma başlattı.

        Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi'nin ardından başlattığı 154 Mahalle Projesi ile mahallelerdeki altyapı dönüşüm hamlesinde hız kesmiyor. 101 Mahalle Projesi kapsamında Gördes ilçesine bağlı 4 mahallede 30 kilometre sağlıklı altyapı temin eden MASKİ, 154 Mahalle Projesi ile ilçedeki 8 mahalleyi daha yeniliyor. Proje çerçevesinde Çiçekli, Beğel, Dereçiftlik, Efendili ve Börez mahallelerinin ardından Malaz Mahallesi'nde de çalışmalar başladı. Boyalı ve Çatalarmut mahallelerinde de yapılacak olan çalışmalar ile toplamda 8 mahallenin altyapısı yenilecek. Proje kapsamında mahallelerde 77 kilometrelik altyapının yanı sıra 126 bin kilit parke ve 16 adet fosseptik ile bir adet içme suyu deposu inşa edilecek.

        Yeniköy'de dere taşkınlarına son

        MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa genelinde yürüttüğü dere temizlik çalışmalarıyla yağışlı havalarda dere taşkınları meydana gelmesini önlüyor. MASKİ ekipleri, Gölmarmara'nın Yeniköy Mahallesi'nde de dere taşkın riskini ortadan kaldırmak amacıyla 1 kilometrelik dere temizliğine başladı. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde devam eden çalışmalar tamamlandığında, dere içerisindeki yabancı maddeler temizlenerek dere kenarındaki tarım arazilerinin taşkınlardan zarar görmesi önlenecek.

        (AY-Y)

        18.12.2017 14:22:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler