Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Daday'da kasaplık kursuna yoğun ilgi

        (Fotoğraflı)

        Serkan Yılmaz

        KASTAMONU (İHA) - Daday'da Halk Eğitim Merkezi desteği ile sertifikası olmayan kasaplara sertifika vermek ve profesyonel kesim yöntemlerini öğretmek amacıyla kasaplık kursu açıldı.

        Açılan kursa kasaplar yoğun ilgi gösterdi. Kasaplık sertifikası almak için başvuran 35 kursiyere teorik ve pratik olmak üzere toplam 40 saatlik eğitim veriliyor. Pratik eğitimlerin mezbahanede yapıldığı eğitim sürecine eğitmen veteriner hekim, uzman kasap ve eşlik ediyor.

        Kasaplık kursuyla ilgili bilgi veren veteriner hekim Rana Erdoğdu, 40 saatlik bir eğitim sürecinin olduğunu belirtti. Kursun, kalifiye eleman yetiştirmek ve belge sahibi olmayanlara sertifika vermek için açıldığını dile getiren Erdoğdu, "Yapmış olduğumuz kurs kapsamında ekibimiz içerisinde veteriner, uzman kasap bulunmaktadır. Kasap esnaflarımıza kalifiye eleman kazandırma, sertifikası olmayan kasap arkadaşlarımıza da sertifika verme amacıyla kursumuzu açtık" dedi.

        (Vİ-RFK-Y)

        18.12.2017 14:56:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kastamonu haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kastamonu Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler