Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEÜ'de 'İnsan Hakları Bağlamında Çocuk ve Engelli Hakları' paneli

        (Fotoğraflı)

        Vahit Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından "İnsan Hakları Bağlamında Çocuk ve Engelli Hakları" konulu panel düzenlendi.

        BEÜ Öğretim Görevlisi Dr. Sıla Sabancılar Eren ve Öğretim Görevlisi Yücel Özden moderatörlüğünde gerçekleşen panele, Sağlık Kurumları İşletmeciliği Programı öğrencileri Meltem Orak, Devrim Kaya, Yasin Polat ve Aylin Albay panelist olarak katıldı. Öğrencilerin sunumu ile gerçekleştirilen panelde, insan haklarının evrenselliğine ve önemine değinildi. Çocukların karşılaştığı dezavantajlı durumlar, dünyadan ve Türkiye'den verilen güncel örneklerle açıklanırken, çocuk istismarlarına karşı Türkiye'de alınan önlemler ve yasal süreçler ele alındı.

        Engelli bireylerin de karşılaştığı zorluklara ve çözüm önerilerine dikkat çekilirken, insan hakları ihlallerinin önlenmesinde devletin, toplumun ve bireylerin sorumlulukları üzerinde duruldu.

        Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şahin Kızıltaş, panele katkılarından dolayı çalışma arkadaşlarına ve öğrencilere teşekkür ederek, bu ve benzer etkinliklerin geleneksel hale getirilerek devam edeceğini söyledi.

        Bitlis Eren Üniversitesinde öğrenciler tarafından düzenlenen ilk akademik etkinlik olma özelliğini taşıyan panele katılan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş ise, insan hakları ihlallerinin önlenmesinde empatinin önemini vurgulayıp, panelin öğrenciler tarafından gerçekleştirilmesinden ötürü memnuniyetini dile getirdi. Ayrıca öğrencilere her zaman güvendiklerini ifade eden Prof. Dr. Demirtaş, öğrencilerin paneldeki başarılı performanslarına dikkat çekerek, kendilerini bu konuda haklı çıkardıkları için teşekkür etti.

        Öğretim elemanları ve öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği program; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Faruk Oral ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Şahin Kızıltaş'ın katılımcılara teşekkür belgesi vermesinin ardından sona erdi.

        (VO-MSA-Y)

        18.12.2017 15:20:13 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler