Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Uşak'ta öğretmenler şiddete hayır dedi

        (Fotoğraflı)

        Ferhat Bal - Ertunç Öztürk

        UŞAK (İHA) - Geçtiğimiz günlerde İzmir'in Ödemiş ilçesinde Kaymakçı Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ayhan Kökmen'in öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesi üzerine Uşak'ta öğretmenler şiddete hayır demek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar.

        Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkan Vekili Fatih Çakmak yaptığı basın açıklamasında; Geleceği hedef alan şiddeti lanetliyor, yetkilileri tedbir almaya davet ediyoruz dedi.

        Sebebi ne olursa olsun, iki lise öğrencisinin okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesi şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesidir diyen Çakmak, öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ettiklerini dile getirdi.

        Çakmak; "Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybük'e ve Necmettin öğretmenin acı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor. İlgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz" dedi.

        Bu saldırıların geleceği kararttığına, eğitim camiasının tedirgin olduğuna, birçok mağduriyete neden olduğunu ayrıca eğitimcilere yönelik her saldırının aklı körleştirdiğine ve ruhları kararttığına vurgu yapan Eğitim Bir Sen Uşak Şube Başkan Vekili Fatih Çakmak ; " Burada toplanan tüm sendikalar ve Eğitim çalışanları adına, saldırılar sonucu hayatını kaybeden bütün öğretmenlerimize Allah'ta rahmet saldırıya uğrayan bütün eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor. Şiddete başvuranları kınıyor, yetkilileri gereken tedbirleri ivedilikle almaya kamuoyunu daha duyarlı davranmaya çağırıyoruz. Çünkü saldırıya uğrayan, öldürülen bizim geleceğimizdir"

        (FB-EÖ-MB-Y)

        18.12.2017 15:29:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Uşak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Uşak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler