Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UKOME'den toplu taşımada 'bebek arabası' kararı

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), toplu taşıma aracının engelli erişebilirliği ile ilgili bölümünün tamamen kapatılmaması kaydıyla açık ya da kapalı vaziyetteki bebek ve çocuk arabası, pazar arabası ile toplu taşıma aracına binilebilir kararını aldı. Geçtiğimiz ay içerisinde toplu taşıma araçlarının kullanımıyla ilgili Manisa gündemini meşgul eden konu, tarafları mutlu edecek şekilde sonuçlandı.

        Manisa Büyükşehir Belediyesi, Tugay Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Karayolları, Devlet Demiryolları, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, 17 ilçe belediyesi gibi 20'nin üzerinde kamu kurum ve kuruluşları ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanlığı temsilcilerinden oluşan UKOME'de toplu ulaşım araçlarına bebek arabasıyla binilmesi konusu bir kez daha gündeme getirildi. Manisa Büyükşehir Belediyesinin teklifiyle ilgili maddeyi yeniden görüşen UKOME, toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların tümünün yararına olacak şekilde karara bağlandı. 2017/117 sayılı UKOME kararıyla, "Toplu taşıma aracının engelli erişebilirliği ile ilgili bölümünün tamamen kapatılmaması kaydıyla açık ya da kapalı vaziyetteki bebek ve çocuk arabası, pazar arabası, 25 kilogram veya iki parçayı geçmemek şartıyla çok kaba olmayan çanta, bavul ve paket ile binilebilir' kararı alındı.

        (ÖND-Y)

        18.12.2017 16:06:27 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler