Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Belediye başkanları Çankırı'yı Gezdi

        (Fotoğraflı)

        Hilmi Çelikel

        ÇANKIRI (İHA) - Çankırı Belediyesinin ev sahipliğinde şehir turuna çıkan belediye başkanları, Çankırı'nın tarihi ve turistik mekânlarını gezdi.

        Belediye Başkanı İrfan Dinç, inceleme gezisi için Çankırı'ya gelen Sinop Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı ve ekibi ile Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can ve ekibine projelerini anlattı. Belediye Başkanı İrfan Dinç, konuk belediye başkanlarına önce Buğday Pazarı ve Çivitçioğlu Medreseleri ile Dr. Kamil Rıfkı Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi başta olmak üzere tüm tarihi mekanlar ile Tuz Mağarası ve Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nı gezdirdi.

        Başkan Dinç, konuklarına hayata geçirdiği çalışmalarını da göstererek projeleri hakkında da bilgi verdi. Masal Müzesi, Radyo ve İletişim Müzesi, Uzunyol Sokak Sağlıklaştırma Projesi, Temalı Kütüphaneler, Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi ve Tuz Mağarası Projesi'ni yerinde inceleme fırsatı bulan Başkanlar, Çankırı'da klasik ve sosyal belediyecilik sentezi ile yürütülen bu kadar farklı çalışmayı bir arada görmeyi beklemediklerini ifade etti. Başkanlar, "Geçip gittiğimiz Çankırı'nın içerisinde meğer ne kadar güzel çalışmalar ve gezecek ne güzel yerler varmış" dedi.

        Başkan Dinç ise, "Çankırı'yı tanımak Anadolu'yu tanımaktır. Şehrimizde bir tarih gizli. Bu saklı hazineleri gün yüzüne çıkarmak ve nesilden nesile yaşatmak için büyük çaba gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

        (HÇ-SLH-Y)

        18.12.2017 16:07:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çankırı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çankırı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler