Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimde şiddet için toplandılar

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Halil Tekin

        BARTIN (İHA) - İzmir'de bir lise müdürünün iki öğrencisi tarafından öldürülmesine, Bartın'da sendika üyeleri tepki gösterdi.

        İzmir'in Ödemiş ilçesinde, lise müdürü Ayhan Kökmen'in iki öğrencisi tarafından tüfekle vurularak öldürülmesine, Bartın'da faaliyet gösteren 4 ayrı sendika üyeleri ortak tepki gösterdi. Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde yapılan basın açıklamasına Eğitim-Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Eğitim Bir-Sen katıldı. Sendikalar adına açıklamayı Sakine Bülen yaptı. Öğretmene şiddet olaylarının sık sık yaşandığını ifade eden Bülen, "Gün geçmiyor ki öğrenci ya da veli tarafından sözlü ya da fiziki Şiddete maruz kalan bir öğretmen haberi ile karşılaşmayalım. Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim alışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta olduğunu ilan ediyoruz. Şiddetin önlenebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin yapılıp, vakit geçirmeden harekete geçilmelidir" dedi.

        Basın açıklaması, alkışlar eşliğinde sona erdi.

        (HT-RFK-Y)

        18.12.2017 16:12:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bartın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bartın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler