Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ÇKS'de son tarih 31 Aralık

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Temizyürek

        KIRIKKALE (IHA) - Kırıkkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sırrı Yılmaz, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) için kayıt sürelerinin 31 Aralık'a kadar uzatıldığını dile getirdi.

        Resmi Gazete'de 16 Aralık günü yayımlanarak yürürlüğe giren Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği ile 2017 ÇKS kayıtlarını yaptırmamış olan çiftçilere, 31 Aralık 2017 tarihine kadar ek süre verildi. Tarımsal üretim desteklerine esas teşkil eden ÇKS kayıtları, çiftçilerin bağlı bulunduğu İl veya İlçe Müdürlüklerine şahsen başvuruları ile yapılıyor.

        Konu ile ilgili bir açıklama yapan Kırıkkale Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz, "Çiftçi Kayıt Sistemi, mazot, kimyevi gübre, toprak analizi, yem bitkileri, sertifikalı tohum ve fidan kullanımı ve üretimi, hububat ve bakliyat fark ödemeleri, yağlı tohumlu bitkiler pirim ödemeleri, organik tarım, İyi tarım ve Tarım Sigortaları gibi tarımsal desteklemelerin temelini oluşturuyor. 2017 yılı ÇKS kayıt başvurularının alınması işlemine, yönetmelik gereği 30 Haziran 2017 tarihinde son verildi ancak bu tarihe kadar kayıt yaptıramayan çiftçilerimiz, 31 Aralık 2017 tarihine kadar mutlaka müracaat etmeleri gerekiyor" dedi.

        (MT-SLH-Y)

        18.12.2017 16:26:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kırıkkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kırıkkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler