Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Görmez'den yeni yıl müjdesi

        - İZBAN'la bölünen Torbalı'nın iki yakasını birleştirecek beş alt geçit için ihaleye çıkılıyor

        - Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez: "Bu projelerle ilçemizde yaşam kalitesi daha da artacak"

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Torbalı Belediye Meclisinin ekim ayı toplantısında kabul edilen ilçenin muhtelif yerlerine beş adet yaya alt geçidi yapılması kararı uygulama aşamasına geldi. Projesi tamamlanan alt geçitler için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak.

        Torbalı'da beş adet yaya alt geçidi yapılması için ihaleye çıkılacak. Beş adet alt geçidin tamamlanması İZBAN hattının hizmete başlamasıyla açmaza giren şehir içi yaya trafiğini de rahatlatmış olacak. Torbalı Belediyesi tarafından daha önce de Tepeköy Mahallesi ile Muratbey Mahallesi arasında yaya ulaşımını sağlayan Şehit Tolga Sağlam Alt Geçidinin yapımı gerçekleşmişti.

        Beş noktaya beş alt geçit

        Torbalı Belediyesinin kendi imkanlarıyla inşa edeceği yaya alt geçitlerinin yerleri de açıklandı. Buna göre; alt geçitlerden biri PTT ve Torbalı Kaymakamlığı binasının bulunduğu mevcut yaya üst geçidinin yer aldığı alanda yapılacak. Bu geçit Cumhuriyet Mahallesini Ertuğrul Mahallesi'ne bağlayacak. Bir diğeri geçit ise Halk Yapı yakınlarında yer alacak. Bu noktadaki proje ile buradaki vatandaşlar Şehit Teğmen Serdar Genç İlkokulu geçidine kadar da yürümemiş olacak. Üçüncü alt geçit belediyenin müselles alan projesini uygulayacağı Alpkent, Ertuğrul ve Torbalı Mahallelerinin birleştirdiği alan olan ve şu an TCDD'nin vagon onarım merkezi olarak kullandığı bölgede gerçekleşecek. Dördüncü alt geçit Torbalı Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğünün karşısına inşa edilecek. Beşinci ve son geçit ise Torbalı Mahallesine yapılacak. İstasyonun biraz ilerisinde gerçekleşecek olan geçit sayesinde buradaki vatandaşın karşıdan karşıya geçiş çilesi de sona erecek.

        Başkan Görmez: "Sıkıntıları sıfırlayacağız"

        Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, inşaatına başlanacak beş adet yaya alt geçidiyle Torbalı'da şehir içi yaya ulaşımı noktasında sıkıntı kalmayacağını ifade ederek, "Halkımızın kentin bir kısmından diğerine rahatlıkla ulaşması için geçtiğimiz sene Şehit Uzman Çavuş Tolga Sağlam Yaya Alt Geçidini tamamlayarak hizmete açtık. Bunu tamamen belediyemizin imkanları ile başardık. Şimdi de kentin yaya trafiğinin en yoğun olduğu noktalarına benzer beş ayrı yeni alt geçit inşa edeceğiz. Böylelikle İZBAN hattı ile adeta ikiye bölünmüş bir kent havasına bürünen Torbalı'da yaya ulaşımı hususundaki sıkıntıları sıfırlayacağız" dedi.

        (CA)

        19.12.2017 10:43:19 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler