Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Moloz yığınları kalktı, yepyeni yaşam alanı oldu

        - Fırat Mahallesine 3500 metrekarelik yeşil alan

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Buca Belediyesinin ilçe genelinde başlattığı yeşil seferberliği son hızla devam ediyor. Mahalle sakinlerinin talep ve beklentileri doğrultusunda atıl durumdaki alanları düzenleyip, yeşil bir Buca için çaba sarf eden Buca Belediyesi, Fırat Mahallesine yepyeni bir yaşam alanı kazandırdı.

        Kentleşmenin getirdiği betonlaşmayla yok olan yeşil alanları ve yeşil dokuyu ilçeye tekrar kazandırmak için yoğun çalışma yapan Buca Belediyesi, kaçak moloz ve atıklar nedeniyle çevre sakinlerini rahatsız eden Fırat Mahallesi Koşuyolu Kavşağındaki alanı düzenleyerek Bucalılara kazandırdı. 3500 metre karelik alanda yapılan düzenlemeyle bölgenin çehresi değişirken, çocuklar koşup oynayacakları yemyeşil bir doğayla buluştu.

        "Yeşil Buca'yı tam yeşil yapıyorsunuz"

        Geçen yıl temmuz ayında Fırat Mahallesini ziyaret edip muhtar Ayşe Kiriş'ten mahallenin ihtiyaçlarını öğrenen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Koşuyolu Caddesi Kavşağında kaçak moloz ve kötü kokulu atıklar nedeniyle mahalle sakinlerini rahatsız eden alanı tespit ederek çalışma başlatılması talimatını vermişti. Geçen zaman içinde 3500 metre karelik alanda temizleme ve düzenleme çalışmaları yapan Buca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Park ve Bahçeler Müdürlüğü işbirliğiyle Fırat Mahallesine muhteşem bir yaşam alanı oluşturdu. Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Koşuyolu Caddesinin çehresini değiştiren alanda Fırat Mahallesi Muhtarı Ayşe Kiriş ve Buca Muhtarlar Derneği Başkanı Serkan Dağdelen ile incelemelerde bulundu. Mahallelerinin çirkin görüntüden kurtulup ağaç, çim ve çiçeklerle buluşmasından memnuniyet duyan vatandaşlar Başkan Piriştina'ya "Yeşil Buca'yı tam yeşil yapıyorsunuz" sözleriyle teşekkür etti.

        (CA)

        19.12.2017 11:07:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler