Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        UKOME 2017 yılının son toplantısını yaptı

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2017 yılının son toplantısını gerçekleştirdi.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Yıldırım başkanlığında gerçekleştirilen Aralık Ayı UKOME Toplantısına ilgili kurum, kuruluş yetkilileri ile daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Malatya genelinde ulaşım ile ilgili önemli kararların alındığı toplantıda, akşamları tek başına toplu taşım araçları ile seyahat eden bayan yolcular, kışın 21:00, yazın ise 22:00 saatlerinden sonra İnönü Caddesi haricindeki yerlerde durağa gelmeden istedikleri yerde inebilecekler.

        Çevreyolu üzerine üst geçit

        Gündemde bulunan konuları görüşerek karara bağlayan UKOME, çevre yolu üzerinde bulunan ve yaya trafiğinin yoğun olduğu Fatma Aliye İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne yaya üst geçidi yapılmasını kararlaştırdı.

        Bayanlara özel uygulama

        Akşam geç saatlerde tek başına toplu ulaşım araçlarıyla seyahat eden bayanlar için bir karar alındı. Bayanların rahat ve güvenli bir şekilde gitmek istedikleri yere ulaşabilmeleri için kışın 21:00, yazın ise 22:00 saatlerinden sonra Kışla Caddesi - Dede Korkut arası haricindeki yerlerde durak şartı olmaksızın talep ettikleri yerde inmeleri kararlaştırıldı.

        Akçadağlılara büyük müjde

        UKOME tarafından özellikle Akçadağ'ın kırsal mahallelerinde yaşayan vatandaşlara müjde niteliğinde bir karar alındı. Kırsal mahallelerden Akçadağ ilçe merkezine gidiş gelişlerde yaşanan sorunlar nedeniyle yapılan başvuru ve istekleri görüşen UKOME, Akçadağ merkezinden kırsal mahallelere otobüs seferi yapmasını kararlaştırdı. Sadece Akçadağ merkez ile mahallelere çalışacak olan Akçadağ Belediyesi'ne ait otobüsler, hemen hemen bütün mahallelere girerek, vatandaşların ilçe merkezi ile olan ulaşım sorununu kökten çözecek.

        2018 yılı feribot ücretlerini de görüşen UKOME, feribot ile yapılan ulaşımlarda fiyat düzenlemesi yaptı.

        (BT-OE-Y)

        19.12.2017 13:50:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler