Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Karesi Çocuk Meclisi'nden Başkan Yılmaz'a ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Tokmak

        BALIKESİR (İHA) - Karesi Kent Konseyi'nin ilk Çocuk Meclisi'nin başkanı seçilen Zeynep Biga ve yürütme kurulu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti.

        Karesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi ilk yürütme kurulu toplantısını gerçekleştirdi. İlk Çocuk Meclisi'nin başkanı seçilen Zeynep Biga ve yönetim kurulu üyeleri Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz'ı ziyaret etti. Çocuklar, "Bir şehir çocukların hayali kadar büyüktür" diyerek çalışmalarına yön veren Yılmaz'a Karesi'ye dair hayallerini anlattı ve projelerinden bahsederek destek istediler.

        Çocuk Meclisinin Karesi için vazgeçilmez olduğunu ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Sizler bugün çocukluğunuzu yaşarken bizler de rahatça oynayabileceğiniz, kaliteli zaman geçirebileceğiniz, sporla büyüyerek sağlıklı bireyler olarak yetişebileceğiniz güvenli ve temiz alanlar oluşturuyoruz. Sizlerin ilettiği ve Çocuk Meclisinden gelen talep ve projeler Karesi Belediyesi olarak bizim öncelikli işlerimiz arasında yer alacak" dedi.

        Belediye olarak her zaman çocukların arkasında olduklarını ifade eden Başkan Yücel Yılmaz, "Biz yetişkinler çocuklarımıza ne kadar fazla imkan sağlayıp akıllarına duvar olmazsak hayat onlar ve bizim neslimiz için daha kaliteli olur. Her zaman diyoruz demokrasi yerelden başlar, ailede ve okulda başlar. Eğer bizler, birbirine saygı duyan insanlardan oluşan bir topluluk olursak; hoşgörümüz, huzurumuz, sanatımız, ekonomimiz güçlü olur. Böylece Dünya'daki güçlü milletler arasında olan ve hak ettiğimiz yeri alabiliriz" açıklamasında bulundu.

        Karesi Çocuk Meclisi'nin yaptığı seçimlerde Meclis Başkanlığı'na Zeynep Biga, Başkan Yardımcılığına Büşra Filizer ve Raportörlüğe Dilem Çoban seçildi.

        (HT-TS)

        19.12.2017 15:03:08 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler