Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Silopi'de ilk ve ortaokul öğrencilerinden Filistin'e destek

        (Fotoğraflı)

        Ayaz Müldür

        ŞIRNAK (İHA) - Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Selahattin Eyyübi İlk ve Orta Okulu öğrencilerinden Filistin'e destek amaçlı kermes düzenlendi.

        Silopi ilçesi Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Selahattin Eyyübi İlk ve Ortaokulu öğrencileri kendi aralarında Filistin'e destek amacıyla kermes düzenledi. Yoğun ilginin olduğu kermeste öğrenciler ara ara "Kudüs bizimdir, bizim kalacak" sloganları attı. Okul Müdürü Mehmet Karakaya, kermes düzenlemenin öğrencilerin kendi fikirleri olduğunu ve buradan gelen geliri Filistin'e yollayacaklarını söyledi. Karakaya, "Bu sebepledir ki evlatlarımız bunun yanında kalmak istemediler, bize projelerle geldiler. 'Hocam, bizler de Kudüs'teki kardeşlerimize yardım edelim. Onlara manevi olarak zaten destek oluyoruz, maddi olarak da destek olduğumuzu gösterelim.' diyerek bir kermes hazırlamayı uygun buldular. Bizler de onlara destek olduk. Neticede dışarıda görmüş olduğunuz görüntüler ortaya çıktı. Çok güzel bir etkinlik oldu. İnşallah resmi kanallar vasıtasıyla gelirleri Kudüs'e bizzat gönderilecektir. İnşallah en kısa zamanda kaymakamlığımız vasıtasıyla bunları Kudüs'e göndereceğiz. Her daim Filistinli kardeşlerimizin yanındayız. Hem maddi hem manevi olarak daima onların yanındayız. Kudüs bizimdir, Müslümanlarındır" dedi.

        Okul Aile Birliği Başkanı Lokman Babat ise, "Kudüs için bu kermesi düzenledik. Her zaman Müslümanların arkasındayız. Kudüs bizim için kutsal bir yerdir. Hiç kimse bizim elimizden alamaz ve alamayacak. Sonuna kadar mücadelemizi vereceğiz. Müslümanlar birbirine destek verirse hiç kimse bunu yapamaz" diye konuştu.

        Öğrenciler ise Filistin'in yanında olduklarını belirtti.

        (AYZ-MP-Y)

        19.12.2017 17:19:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Şırnak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Şırnak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler