Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BAKKA Erasmus eğitim projesi devam ediyor

        - TRT çekimlerini BAKKA'da yaptı

        (Fotoğraflı)

        Barış Doğan

        ZONGULDAK (İHA) - Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın koordinasyonunu sağladığı, Erasmus+ Programı kapsamında Proje koordinatörlüğünü Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin yaptığı, Karaelmas Siber Güvenlik Araştırma ve Uygulama Merkezinin de proje ortağı olarak destek verdiği "Bilişim Teknolojileri Alanında Siber Güvenlik Teknolojilerinde Yenilikçi Ders Müfredatının Araştırılması, Geliştirilmesi ve Farkındalık Artışı Sağlanması" adlı proje başarıyla devam ediyor.

        Ülkemizde Erasmus+ Programı kapsamında Ulusal Ajans tarafından desteklenen 22 projeden birisi olarak ayrı bir öneme sahip "Bilişim Teknolojileri Alanında Siber Güvenlik Teknolojilerinde Yenilikçi Ders Müfredatının Araştırılması, Geliştirilmesi ve Farkındalık Artışı Sağlanması" adlı proje, Zonguldak'ın bu programdaki ilk ve tek çalışması olarak da dikkat çekiyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansının personel, eğitim programları ve altyapı imkanları desteği sağladığı proje Zonguldak ilinin bilişim alanındaki tanıtımına da katkı sunuyor. Bu kapsamda Zonguldak'a gelen TRT haber çekim ekibinin ve Atlas Dergisi muhabirlerinin gerek proje gerekse Zonguldak ilinin tanıtılması için yapmış olduğu çekimler geçtiğimiz hafta sonu tamamlandı.

        Birçok siber güvenlik eğitimlerinin verildiği BAKKA Eğitim Salonunda başlayan çekimlerin ilk aşaması öğrencilerin de yer aldığı siber güvenlik eğitimi ile tamamlandı. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bilgi İşlem Sorumlusu Muhammed Temli'nin siber güvenlik çalışmalarının Zonguldak ilindeki sürecini ve bu kapsamda yapılan çalışmaları anlattığı röportajın ardından BAKKA binasında yapılan çekimleri tamamlandı. BEÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr Erkan Çetiner'in siber güvenlik çalışmalarında Bülent Ecevit Üniversitesinin yapmış olduğu katkılar ve bu kapsamda kurulan Karaelmas Siber Güvenlik Araştırma ve Uygulama Merkezinin faaliyetlerini aktardığı röportajın ardından çekimlere öğrencilere sorular ile devam edildi.

        Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin Siber Güvenlik konusundaki fikirlerinin alınması ile birlikte Bülent Ecevit Üniversitesindeki çekimler tamamlandı. Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde devam devam eden çekimlerde projenin genel çerçevesini aktaran Bilgisayar Öğretmeni ve Proje Koordinatörü Ali Gökdemir siber güvenlik müfredatının ülkemiz için gerekliliklerinden ve Avrupa'daki proje ortakların projeye verdiği desteklerden genel olarak bahsetti. Okulun Erasmus+ projelerindeki başarılarını aktaran Okul Müdürü Burhan Koyu'nun röportajının ardından proje çekimleri tamamlandı. TRT ekibinin Kozlu sahilinde, Fener bölgesinde ve Maden müzesinde yapmış olduğu tanıtıcı çekimlerinin ardından TRT ekibi ve Atlas dergisi muhabirleri Zonguldak'tan ayrıldı.

        (BD-SÖ-Y)

        19.12.2017 17:41:49 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Zonguldak haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Zonguldak Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler