Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başkan Atilla amatör spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya geldi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Amatör Spor Kulüpleri Buluşması"nda spor kulüpleri temsilcileri ile bir araya gelen Başkan Atilla, Büyükşehir Belediyesi'nin spora ve gençlere yönelik kentte yürüttüğü çalışmaları anlattı.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından "Amatör Spor Kulüpleri Buluşması" gerçekleştirildi. Gazi Köşkü Sosyal Tesislerinde düzenlenen istişare toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Cumali Atilla, Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir, aralarında engellilerin de bulunduğu amatör sporcular, kulüp yöneticileri ve dernek temsilcileri katıldı. Programda açılış konuşması yapan Başkan Atilla, şehrin gelişmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirterek, "Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak, şehrimizin fiziki, ekonomik, sosyal ve kültürel yani her yönüyle gelişmesi için çalışmalarımızı sürdürürken, Diyarbakır'ın çağdaş, yaşanabilir, tertemiz bir şehir olması için gayretle çalışıyoruz. Öz kaynaklarımızı en güzel şekilde değerlendirerek, yaptığımız yatırımlarla Diyarbakır'ımıza hak ettiği hizmetleri yapmaya 'İşimiz Gücümüz Diyarbakır' ve 'İsteyince Oluyor' sloganları ile çıktığımız yolda, gayret gösteriyoruz" dedi.

        "Spor alanında önemli yatırımlar yaptık"

        Belediye olarak farklı alanlarda çalışmalar yürüttüklerini anlatan Başkan Atilla, "Temel hizmet görevlerimizin yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışımızla vatandaşlarımıza eğitim, kültür, sanat ve sportif faaliyetler de sunuyoruz. Amacımız siz değerli hemşerilerimizin huzur içerisinde, belediyecilik hizmetlerimizin her alanında en azami şekilde yararlanmanızdır. Büyükşehir belediyesi olarak şehrimize spor alanında önemli yatırımlar da yaptık. Tesislerimiz olmadan alt yapımız güçlenmeden sportif anlamda büyük başarılar elde etmemizin mümkün olmayacağını biliyoruz. Bu yüzden alt yapıya ve spor tesislerine önem verdik. Tesis sayılarımızı arttırmaya devam edeceğiz. Sizin de desteklerinizle çok daha önemli tesisleri şehrimize kazandıracağız" diye konuştu.

        "Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı kurduk"

        Kurumsal anlamda belediye olarak gençlik ve spora yatırımlar gerçekleştirmek adına Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığını kurduklarını belirten Başkan Atilla, "Daire Başkanlığımızın çalışmalarıyla gençlik ve spor alanında önemli yatırımları önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Hedefimiz gelecek nesillerimizin daha zinde ve spor alanında daha donanımlı olmasına katkıda bulunmaktır" ifadelerinde bulundu.

        "46 spor tesisi yaptık"

        Spora katkı sunma adına Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Başkan Atilla, şunları kaydetti:

        "Şehrimizdeki spor alanlarını arttırmak ve geliştirmek için Büyükşehir Belediyemiz tarafından mahalle ve okullarda 22 adet spor tesisi, 24 adet semt sahaları olmak üzere 46 adet spor tesisi yaptık. Yeni spor alanları oluşturmanın yanı sıra kentte bulunan mevcut spor alanlarının da bakım ve onarımlarını yaptık. Yapmış olduğumuz çeşitli çalışmalar ile eğitime destek veren Büyükşehir Belediyemiz kentte ve ilçelerde bulunan okullarda spor alanları oluşturmaya devam ediyor."

        "Çocuklar spora teşvik ediliyor"

        Çocukları spora teşvik etmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için çeşitli faaliyetler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Başkan Atilla, şunları söyledi:

        "Yaz spor okullarında çocukları spora teşvik etmek, yeteneklerini ortaya çıkarmak, zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkı sağlamak ve yaz tatillerini daha iyi geçirmelerini sağlamak amacıyla 14 farklı spor branşında açtığı yaz okullarından 2 bin 820 çocuk faydalandı. Büyükşehir Belediyemiz tarafından çocukların yaz tatilini daha verimli geçirmek sosyal becerilerini ve bireysel yeteneklerini geliştirmek amacıyla açtığımız Yaz spor okulları kapsamında yüzme kursuna katılan 500 çocuk yüzmeyi öğrendi."

        Farklı yaşlardan kişilerin yararlandığı kursları açtıklarını belirten Başkan Atilla, kış spor okulları kapsamında açılan 9 farklı branşa (futbol, basketbol, voleybol, judo, kort tenisi, kick boks, güreş, halk oyunları ve taekwondo) 443 kişinin katılım sağladığını ifade etti. Çocukların ve gençlerin eğitimine destek vermek amacıyla projeler yaptıklarını anlatan Başkan Atilla, şu ifadelerde bulundu:

        "Çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimlerine destek vermek ve sosyo-kültürel faaliyetlerini artırmak amacıyla Yenişehir İlçesi Ofis semtinde kullanılmayan Konuk Evi'ni değerlendirerek Bilgi Evi'ne dönüştürdük. Bilgi Evi'nde çocuklarımız resim, tiyatro, drama, sinema ve spor gibi sosyal ve kültürel faaliyetlerden de yararlanacak. Bilgi Evi 1 bilişim sınıfı, 12 derslik, 2 kütüphane, 1 etkinlik salonu ve 1 galeri salonu, 70 kişilik konferans salonu, 1 idari birim, ofis ve 1 adette öğretmenler odasının yer alacağı şekilde inşa ediliyor. Bilgi Evi'nde 1 Psikolojik Rehberlik Danışmanlık, 2 Bilişim, 2 kütüphane sorumlusu ve temel derslerde eğitim verecek 12 öğretmen olmak üzere toplam 20 eğitmen görev alacak. 12 derslikte öğrenciler son teknoloji olan akıllı tahta sistemiyle öğrenim görecek."

        Hükümetin şehre çok önem verdiğini belirten Başkan Atilla, "Belediyemizin gençlik ve spor alanında bu çalışmalarıyla birlikte önemli hükümet yatırımları da ilimize yapılmaktadır. Gerek gençlik ve spor bakanlığımızın yaptığı gençlik merkezleri ve spor alt yapısı yatırımları gerek TOKİ Başkanlığı tarafından şehrimize yakışır 33 medeniyetin şehri Diyarbakır'ımıza yaptığı ve sona yaklaşılan 33 bin kişilik stat şehrimizdeki önemli spor yatırımlarıdır" dedi.

        Şehrin sorunlarına herkesin görüşünü alarak ortak çözümler ürettiklerini belirten Başkan Atilla, konuşmasını şöyle sonlandırdı:

        "Bu gün de siz değerli spor kulüplerimizin yöneticileri ve antrenörleriyle bir araya hem İstişarede bulunmak istedik hem de sporun tüm branşlarında işbirliği içerisinde çalışmak adına Belediyemizin imkanları çerçevesinde ne gibi çalışmalar yapabiliriz konusunda fikirlerinizi almak istedik. Konuşmamda belirttiğim üzere gençlik ve spor dairemiz imkanları çerçevesinde her zaman yanı başınızdadır. Birlikte gençlik ve spor alanında önümüzdeki dönemde önemli çalışmalara imza atacağımıza inancım tamdır. Herkesin sesine kulak vererek bu şehri hep birlikte yöneteceğiz demiştik. Bu gün de şehrimizin spor camiasına kulak vereceğiz ve bu alanda sizlerin değerli fikirlerini, istek ve önerilerinizi dinleyeceğiz. Ben tekrardan hepinize bu buluşmaya katıldığınız İçin teşekkür eder, buluşmanın hayırlara vesile olmasını dilerim."

        Toplantıda daha sonra sporcular, kulüplerin ve derneklerin temsilcileri söz aldı, görüşlerini, önerilerini ve taleplerini söyledi. Görüş, öneri ve talepleri dinleyen Başkan Atilla, sorunların giderilmesi için ilgili birim amirlerine talimat verdi. Katılımcılar Başkan Atilla'ya spora verdiği destekler ve Büyükşehir Belediyesi'nin hizmetleri nedeniyle teşekkür etti.

        (İHA-MP-Y)

        19.12.2017 17:44:12 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler