Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tunceli'de ASDEP çalışmalarının startı verildi

        (Fotoğraflı)

        Ercan Topaç

        TUNCELİ (İHA) - Tunceli'de Aile Sosyal Destek Projesi (ASDEP) kapsamında 12 kişilik ekip çalışmalara başladı.

        Aile ve Sosyal Politikalar Tunceli İl Müdürlüğü, ASDEP çalışmalarının startını verdi. Proje kapsamında 12 kişiden oluşan ASDEP ekibi, Yolkonak Köyü Muhtarı Mustafa Kılıç eşliğinde aileleri ziyaret ederek ihtiyaçlarını tespit etti. İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici ve Sosyal Hizmetler Merkezi Müdür Vekili Yaşar Bozkurt da köye giderek ekiplerin çalışmalarını yerinde inceledi.

        Alan taramaları hakkında bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici,"Sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programı'nın alt yapısını tamamlayacak ve yeterli sayıda nitelikli personel istihdam ederek ASDEP'i aşamalı olarak hayata geçireceğiz. Ayrıca Aile bazında eğitim, sağlık, istihdam, gelir gibi alanları içeren sosyal risk haritası çıkaracağız. Bu kapsamda İlimize 12 ASDEP personeli çalıştırma yetkisi verilmiş olup elemanlarımız çalışmalarına başlamışlardır. Bu gün pilot köy olarak seçtiğimiz Yolkonak Köyü'nde alan taraması çalışmalarına başladık. Çalışmalarımızı ilçelerimizin merkez ve köylerini kapsayacak şekilde yaygınlaştıracağız" dedi.

        Programın, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarının tespiti, ihtiyaca göre sosyal yardım ve sosyal hizmet modellerin planlanması, uygulanması, gerektiğinde diğer kamu hizmetlerinden yararlanılmasını kapsadığını kaydeden Bildirici, "ASDEP, sürecin tüm aşamalarında rehberlik ve danışmanlık hizmetlerini de içeren bir programdır. ASDEP ile nihai olarak, yaşam koşullarının iyileştirilmesini amaçlamaktayız" diye konuştu.

        (ET-HİV-Y)

        20.12.2017 11:57:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tunceli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tunceli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler