Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vali Gül, Sıcak Çermik'te incelemelerde bulundu

        (Fotoğraflı)

        Uğur Yiğit

        SİVAS (İHA) - Sivas Valisi Davut Gül, Sıcak Çermik Termal Turizm Bölgesi'nde incelemelerde bulundu.

        İnceleme gezisinde Vali Davut Gül'e, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Nebi Kaya, Yıldızeli Kaymakamı Yusuf Cankatar, Sıcak Çermik Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü İbrahim Uçar eşlik etti.

        İlk olarak Sivas merkeze bağlı Yukarı Yıldızlı köyünü ziyaret eden Vali Davut Gül ve beraberindekiler, bölgede bulunan termal su kaynaklarını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Ardından Sıcak Çermik'te bulunan ÇETAB binasında ilgili müdürlerle bir araya gelen Gül, Termal Turizm Bölgesi'nde yürütülen çalışmaları masaya yatırdı.

        Bölgeye İl Özel İdaresi olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Vali Gül, yeni imar planına göre uygun güzergahta içme suyu hattı çekilerek, mevcut yerleşim alanlarının ve turizm tesislerinin içme suyuna kavuştuğunu ve ÇETAB tarafından abonelik sistemi ile dağıtımların yapılacağını belirtti. Bölgenin tamamındaki içme suyu ve kanalizasyon sıkıntısının yakın zamanda giderileceğini ve Termal Turizm Bölgesi'nin her yönü ile cazibe merkezi olmasını temenni ettiklerini söyledi.

        Kalın köyü ve Mumcu çiftliği köyü sınırları içerisinde yer alan bölgenin kadastro yenileme çalışmalarının devam ettiğini, ilkbaharla beraber; kanalizasyon, yağmur hattı ve atık su çalışmalarının da başlayacağını aktaran Gül, Sıcak Çermik imar uygulamalarının ve altyapı çalışmalarının tamamlanması ile termal turizm konusunda ve seracılık alanlarında bölgenin cazibe merkezi olacağını sözlerine ekledi.

        (UY-Y)

        20.12.2017 14:31:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sivas haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sivas Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler