Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sapancalı muhtarlardan SASKİ'ye teşekkür

        (Fotoğraflı)

        SAKARYA (İHA) - Sapanca ilçesinde gerçekleştirilen çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle muhtarları, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) ile birlikte suya ilişkin sıkıntılarının son bulduğunu söylediler.

        SASKİ tarafından şehrin 16 ilçesinde hayata geçirilen çalışmalar takdir kazanmaya devam ediyor. Sapanca'da hayata geçirilen Üst Mahalleler İçmesuyu Projesi ve lokal çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren Hacımercan, Güldibi, Memnuniye ve Şükriye Mahalle Muhtarları, daha önce yaşadıkları sorunların artık geride kaldığı noktasında birleşirken, hizmetlerden dolayı SASKİ'ye teşekkür ettiler. SASKİ'nin Sapanca'da sunduğu hizmetlerden çok memnun olduklarını belirten Hacımercan Mahallesi Muhtarı Suat Mercan, "Telefon açtığımızda 5 dakikada hemen geliyorlar. Mahallemizdeki proje hayata geçirilmeden önce özellikle yaz aylarında büyük sıkıntılar yaşıyorduk. Evlerimizde su yoktu. Duş bile alamıyorduk. Gelen bir avuç su ile bahçeleri suluyorduk. Şu anda mahallemize verilen suyun kalitesi gayet iyi. Memnuniye İçmesuyu Arıtma Tesisi ile çok çok daha iyi olacaktır. Su konusundaki sıkıntılarımızın sona ermesine vesile olan tüm SASKİ çalışanlarına çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Güldibi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Serdar ise, "SASKİ'den yana hiçbir sıkıntımız yok. Ne istesek hemen gerekli çalışmaları yapıyorlar. Mahallemizde içmesuyu şebekemizi yenilediler ve kanalizasyon hattı döşediler. Önceden bir damla suyumuz yoktu. Tankerle su dağıtmaya çalışıyorduk. Şimdi ise hem suyumuz var hem de suyumuzun kalitesini süper olarak ifade edebilirim. Kanalizasyon çalışmaları ile de artık tuvaletlerimizde taşma, koku gibi sorunları yaşamıyoruz. Bu hizmetlerin mahallemize kazandırılmasında emeği geçen SASKİ personeline teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        Memnuniye Mahallesi Muhtarı Mahmut Kılıç da, "SASKİ tarafından üst mahallelere yönelik olarak hayata geçirilen proje ile mahallemizde su sıkıntısı sona erdi. Özellikle yaz aylarında mahallede bahçe sulama ya da çeşmeleri çok açma gibi nedenlerle tartışmalar yaşanıyordu. Yeni hatlar devreye girdikten sonra su konusunda bir sıkıntımız kalmadı. Suyumuz Akçay'dan geliyor. Şu anda son derece iyi bir su kullanıyoruz. Arıtma tesisinin de devreye girmesiyle çok üst kalitede bir su içeceğimizi düşünüyorum. SASKİ'nin Sapanca'daki faaliyetlerinden son derece memnunuz. Aradığımızda hemen geliyorlar ve yaşanan sorunları gideriyorlar" şeklinde konuştu.

        Mahallelerine SASKİ tarafından kısa süre önce bir kanalizasyon hattı yapıldığını söyleyen Şükriye Mahallesi Muhtarı İsmail Polat, "Yeni içmesuyu hatlarımız çekildi. Her şeyden memnunuz, her şey güzel. Geçmişte su konusunda sıkıntılar yaşıyorduk. Depomuz ile biz uğraşıyorduk. Şu an SASKİ'yi aramamızla gelmeleri bir oluyor. Musluklarımıza ulaşan suyun kalitesi çok iyi. Kanalizasyon hattı mahallemizdeki bütün pisliği temizledi. Mahallemiz tertemiz oldu. Tuvaletlerimiz tıkanmıyor. Atıksularımız doğal su kaynaklarını kirletmiyor" ifadelerini kullandı.

        (BCT-GY-Y)

        20.12.2017 16:50:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Sakarya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Sakarya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler